Ataşehir Belediye Meclisi’nde gerçekleştirilen başkanvekilliği seçiminde AK Parti’nin adayı Serdar Orhan, üç turda da 18 oy alarak yeni başkanvekili oldu. CHP ve Yeni Parti grupları ise oylamaya katılmadı.

Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel’in görevinden uzaklaştırılması ve ardından başkanvekilliğine getirilen Murat Güneş’in tutuklanması üzerine belediye meclisi olağanüstü toplandı. Boşalan başkanvekilliği koltuğu için yapılan seçimde AK Parti, meclis üyesi Serdar Orhan’ı aday gösterdi.

ÜÇ TURDA DA AYNI SONUÇ ÇIKTI

CHP ve Yeni Parti üyelerinin katılmadığı seçimde üç tur oylama gerçekleştirildi. AK Parti’nin adayı Serdar Orhan, her turda 18 oy alırken 2 oy boş kullanıldı. Oylamanın tamamlanmasının ardından Orhan, Ataşehir Belediyesi’nin yeni başkanvekili olarak belirlendi.

CHP’DEN 6 ÜYE AK PARTİ’YE KATILMIŞTI

Öte yandan, eylül ayının son günlerinde Ataşehir Belediye Meclisi’nde görev yapan CHP’li 6 üyenin AK Parti’ye geçmesi dikkat çekmişti. Parti değiştiren isimler arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Oğuz Sarul da yer almıştı.

Kaynak: Haberler.com