16 YILDIR ÇÖZÜLEMEYEN DOSYA YENİDEN İNCELENDİ
Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde 9 Aralık 2010 tarihinde boş bir arazide kız bebeğin cansız bedeni bulundu. Olayın ardından yapılan otopside, bebeğin ağız ve burnunun kapatılması sonucu hayatını kaybettiği değerlendirildi.
Aradan geçen yıllara rağmen olayın sorumluları tespit edilemedi. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 16 yıldır faili meçhul olarak kayıtlarda bulunan dosyayı yeniden ele aldı.
8 BİN 369 KİŞİLİK LİSTE OLUŞTURULDU
Soruşturmayı derinleştiren polis ekipleri, Kahramanmaraş genelindeki hastanelerden elde edilen kayıtlar doğrultusunda 8 bin 369 kişilik bir liste hazırladı.
Listedeki kişileri tek tek inceleyen ekipler, bebeğin bulunduğu bölgede de saha araştırmaları yaptı. Elde edilen bulguların değerlendirilmesi sonucunda şüphelilerin kimlikleri belirlendi.
Düzenlenen operasyon kapsamında bebeğin annesi R.Ş., babası İ.Ş. ve anneannesi D.Ş. yakalandı.
KIZ BEBEK DÜNYAYA GETİRDİĞİ İÇİN BASKI GÖRDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ
Soruşturmanın dikkat çeken ayrıntıları, anne R.Ş.’nin ifadesiyle ortaya çıktı. R.Ş., dünyaya getirdiği bebeğin kız olması ve kayınvalidesinin baskısı nedeniyle doğumun hemen ardından bebeğini bir bez parçasına sardığını ve evinin yakınındaki boş araziye bıraktığını itiraf etti.
ANNE TUTUKLANDI, BABA HAKKINDA ADLİ KONTROL KARARI VERİLDİ
Emniyetteki işlemleri tamamlanan üç şüpheli adliyeye sevk edildi. Mahkeme, anne R.Ş.’nin tutuklanmasına karar verirken baba İ.Ş. hakkında adli kontrol tedbiri uyguladı.
Yakalanan kayınvalide D.Ş.’nin adli durumuna ilişkin ise ayrıca bir açıklama yapılmadı.
İçişleri Bakanlığı, faili meçhul cinayetlerin aydınlatılmasına yönelik çalışmaların kararlılıkla devam ettiğini belirterek soruşturmada görev alan polis ekiplerine ve Cumhuriyet Başsavcılığına teşekkür etti.





