Bursa’da kış aylarında sabah namazı vaktinin mesai saatlerine yakın bir zamana denk gelmesi nedeniyle yeni bir uygulama başlatılıyor. Çalışan vatandaşların sabah namazını camilerde cemaatle kılmalarını kolaylaştırmayı amaçlayan uygulama, 1 Kasım 2026 ile 9 Mart 2027 tarihleri arasında geçerli olacak.

5 ilçede uygulanacak
Uygulama, Bursa’nın Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Gürsu ve Kestel ilçelerinde hayata geçirilecek. Belirlenen tarihler boyunca sabah ezanları imsak vaktinde okunacak. Sabah namazı ise ezanın okunmasından 30 dakika sonra kılınacak.
Düzenlemeyle vatandaşların sabah namazını cemaatle eda edebilmelerine imkan tanınması hedefleniyor. Özellikle işe gitmeden önce ibadetlerini yerine getirmek isteyen vatandaşların uygulamadan yararlanması bekleniyor.





