İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma Ekibi (İNDAK), Ertuğrulgazi Derneği üyelerine yönelik “Deprem” semineri gerçekleştirdi.
İnegöl’de gönüllülük esasına dayalı olarak oluşturulan ve kurulduğu günden bu yana hem arama kurtarma faaliyetlerinde hem de bu alanda düzenlediği eğitimlerle önemli bir vazife üstlenen İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma Ekibi (İNDAK), Ertuğrulgazi Derneği’nin konuğu oldu. Dernek yönetiminin talebi üzerine üyelere yönelik deprem konulu seminer gerçekleştirildi.
Ertuğrulgazi Derneği lokalinde düzenlenen seminerde, İNDAK Başkanı Ömer Gürkan İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma Ekibi hakkında bilgiler verdi. Yapılan tanıtım sonrası İNDAK yönetim kurulu üyesi Eyüp Köksal, “Türkiye’nin Deprem Gerçeği” hakkında bilgiler verdi. Özellikle bölgemizin deprem kuşağında yer aldığına dikkat çekilirken, bu alanda eğitimli ve bilinçli olmak gerektiğinin de altı çizildi. Son olarak İNDAK üyesi Hüseyin Görer katılımcılara deprem öncesinde, deprem sırasında ve deprem sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili bilgiler verdi.
Yaklaşık 2 saat süren seminere dernek üyelerinin ilgisi de yoğun oldu. Ertuğrulgazi Derneği yöneticileri bu faydalı eğitim için İNDAK yönetimine teşekkür ederken, İNDAK yöneticileri de şehrimizde bulunan tüm kurum ve kuruluşlara bu anlamda katkı sunmaya hazır olduklarını ifade etti.

Editör: TE Bilişim