İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “Hakemler dosyası” soruşturmasında, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ferhat Gündoğdu’nun da aralarında yer aldığı 5 kişi, 3 Ekim’de tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturmanın devamında Süper Lig hakemi Yasin Kol ile yardımcı hakem Göktuğ Hazar Erel hakkında da 5 Ekim’de tutuklama kararı verildi.
Türk futbolunda deprem etkisi yapan sürecin ardından TFF Yönetim Kurulu, geçtiğimiz gün Riva'da bir araya geldi ve 9 Ekim Cuma günü "olağanüstü seçimli kongre" gündemiyle toplanma kararı almıştı. Yurt dışında bulunan Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, söz konusu toplantıya katılamadı.
BAŞKAN DÖNÜYOR, GÜNDEMDE SEÇİM VAR
Hacıosmanoğlu'nun, Berlin'de gerçekleştirilen UEFA programından yarın erken saatlerde yurda dönmesi bekleniyor. HT Spor'un haberine göre; Futbol Federasyonu, yarın gerçekleştirilecek kritik toplantının saatini 14:00 olarak belirledi.
Yönetim kurulu üyelerinin büyük bölümünün, seçimli genel kongreye gidilmesini istediği öne sürüldü. Hacıosmanoğlu'nun ise devam etme düşüncesinde olduğu mğrenildi. İki farklı görüş, Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'ndeki toplantıda masaya yatırılacak.





