Rüşvet ve yolsuzluk iddialarını deşifre ettiği için TBMM Başkanvekili Tekin Bingöl tarafından tebrik edilen Mehmet Atmaca, yaşadığı vicdani sorumluluğu ve çekincelerini şu sözlerle aktardı:
"İçinde bulunduğumuz durumun vahametini anlatma adına bunu ifade ediyorum. İki yıldır vicdanımı ezen bir durumdu. Ama masum insanların zarar görmesi endişesiyle bunu dile getirmeye korktum. Bu da burada kayıtlara geçsin istiyorum."

"SON 100 YILIN EN BÜYÜK ORGANİZE SOYGUNU"
Konuşmasında yaşananların tek bir kişi veya vatandaş tarafından yapılamayacağını vurgulayan Saadet Partili Atmaca, organizasyonun siyaset, kamu/bürokrasi ve vurguncular olmak üzere üç temel ayağı olduğunu savundu. Atmaca, organizasyonun yapısını ve iddialarını şu şekilde detaylandırdı:
Organize Yapı ve Risk: Tüyo ve garanti almadan kimsenin 160 milyon liralık öz sermayeyi 2 milyar 300 bin liraya çıkarana kadar bu derece büyük bir riske sokamayacağını belirtti.
Kamunun Rolü: Kamu kurumlarının bu süreçte ya ortak olduğunu ya da yaşananlara göz yumduğunu, üçüncü bir ihtimalin bulunmadığını ifade etti.
Siyasi ve Bürokratik Sorumluluk: Yapılan tüm işlemlerden devlet yetkilileri, kamu bürokrasisi ve siyasilerin haberdar olduğunu iddia eden Atmaca; olayların 2018 yılından bu yana sürdüğünü, hak eden firmalara zorluk çıkarılırken hak etmeyen firmaların halka arzına izin verildiğini söyledi.

"İSTİFA TEK BAŞINA YETERLİ DEĞİL"
Açıklamalarının ardından yaşanan bir istifaya da değinen Mehmet Atmaca, ilgili kurumların bakanlığa ve Cumhurbaşkanlığına bağlı olduğunu hatırlatarak, haberlerinin olmamasının dahi kabul edilemez bir hata olduğunu vurguladı. Olayın sadece bir kişiyle sınırlı kalmayıp üst bağlantılarına kadar neşter vurularak temizlenmesi gerektiğini ifade etti.

ARAŞTIRMA ÖNERGESİ REDDEDİLDİ
Yeni Yol Grubu tarafından sunulan ve sermaye piyasalarındaki fon krizinin, denetim zafiyetlerinin ile kamudaki sorumluların araştırılmasını hedefleyen Meclis Araştırma Komisyonu kurulması önergesi, yapılan görüşmelerin ardından AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Kaynak: Haber Merkezi