Hazine ve Maliye Bakan Mehmet Şimşek. emekli maaşlarına yönelik yasal düzenlemenin tüm emeklilikleri kapsayacağını açıkladı

Bütçenin temel hedeflerinden birinin vatandaşların alım gücünü yükseltmek olduğunu belirten Şimşek, refah artışından toplumun bütün kesimlerinin adil şekilde pay almasını amaçladıklarını ifade etti.

Fotoram H0UkBakan Şimşek şunları söyledi:

"2027 yılında emeklilerimizin desteklenmesi amacıyla yürüttüğümüz teknik bir çalışma var, çalışma henüz tamamlanmadı. Düzenleme tüm emeklilerimizi kapsayacaktır. Herkese aynı değil, yaşa ve prime göre farklılık gösterecek bir çalışma yürütülüyor. Seyyanen olsa da bu husus gözetilecek. Nihai çalışma büyük ihtimalle Aralık içerisinde yapılır ve bütçeden hemen sonra takdirinize getirilir. Emeklilerimizin asıl düşmanı enflasyondur. Bu yüzden programımızın en büyük hedefi enflasyonu kalıcı bir şekilde düşürmektir" dedi.

Kaynak: Türkiye Gazetesi