İHH İnegöl Temsilciliği, kayıp Emrah Gedik vakasıyla ilgili yürütülen arama kurtarma çalışmalarına ilişkin kamuoyuna yazılı bir açıklama yaptı.
Açıklamada, AFAD'dan gelen çağrı üzerine İHH İnegöl Arama Kurtarma ekibinin 29 Ekim Perşembe günü saat 20.00 itibarıyla arama çalışmalarına katıldığı belirtildi.

Şibali Çamlığı termal dronlarla tarandı
Arama çalışmalarının ilk aşamasında Şibali Çamlığı bölgesinin termal dronlarla gece saat 02.00'ye kadar tarandığı ifade edildi. Ardından AFAD ve Emniyet birimlerinden edinilen bilgiler doğrultusunda, kayıp şahsın son görüldüğü noktaya bağlantılı cadde ve sokaklarda arama faaliyetleri yürütüldü.

İHH İnegöl Arama Kurtarma ekibinin, AFAD koordinasyonunda yürütülen çalışmalara 3 Kasım Salı günü saat 18.00'e kadar destek verdiği kaydedildi.

9 gönüllü sahada görev yaptı
Kurum içi eğitimlerini tamamlamış ve saha tecrübesine sahip 9 gönüllünün katıldığı çalışmalarda, ekibe ulaşan tüm bilgilerin titizlikle değerlendirildiği, sahada araştırıldığı ve raporlandığı belirtildi.

Açıklamada, yapılan taramalara rağmen kayıp Emrah Gedik'e ilişkin herhangi bir emareye veya fiziksel bulguya ulaşılamadığı bildirildi.

"Sessizce görevimizi yerine getirmeyi tercih ettik"
İHH İnegöl Temsilciliği, arama çalışmaları süresince sahadan fotoğraf ve video paylaşımı yapılmamasının bilinçli bir tercih olduğunu da vurguladı.

Operasyon devam ederken bilgi kirliliğine neden olmamak, arama faaliyetlerinin seyrini etkilememek ve sürecin hassasiyetini korumak amacıyla bu yöntemin tercih edildiği ifade edildi.

İHH İnegöl Temsilciliği İlçe Başkanı Sedat Kaya imzasıyla yapılan açıklamada, sahada görev alan gönüllülerin kendi işlerini, ailelerini ve günlük sorumluluklarını geride bırakarak ihtiyaç duyulan yerde görev yaptığına dikkat çekildi.

Açıklamanın sonunda, kayıp Emrah Gedik'in ailesine sabır dilenirken, Gedik'ten hayırlı bir haber alınması temennisinde bulunuldu.





