Hamidiye Mahallesi Park Caddesi üzerinde yer alan bir apartmanda kolonlardan birinin çürük çıkması üzerine ortaya atılan iddiaların nedeni belli oldu. Binanın yapısının sağlam olduğu, kolonda yaşanan çürümenin ise yaşanan içme suyu borunun patlamasından dolayı oluştuğu açıklandı.

Geçtiğimiz günlerde İnegöl’de bir apartmanın kolonlarının çürük olduğu iddiası büyük korkuya neden olmuş, apartmanda bazı kiracıların ev ve işyerlerini terk ettiği söylenmişti.

Aile apartmanının sahiplerinden Erdoğan Karabacakoğlu, iddialarının tamamen asılsız olduğunu açıkladı. Konunun BUSKİ tarafından bilindiğini söyleyen Karabacakoğlu, “Bir süre önce apartmanımızın hemen yanındaki kaldırımda içme suyu borusu patladı. Oluşan patlak nedeniyle bahse konu olan işyerinde hasar meydana geldi. Doğal olarak akan su, yanında yer alan kolona zarar verdi. Biz boruyu tamir ettirdik. Kolon zarar görünce müteahhit firmamız ve mühendis arkadaşlarımızdan kolonun tamir edilmesini istedik. Önümüzdeki günlerde zarar gören o kolon eski haline döndürülecek. İddia edildiği gibi apartmanı boşaltan kimse yok. Burası bir aile apartmanı. Böyle bir şey olsa, apartmanımızı önce biz terk ederiz” diye açıklamada bulundu.

Editör: TE Bilişim