Gelir İdaresi Başkanlığı, ‘Vergi Haftası’ etkinlikleri kapsamında 81 ilde ‘Sloganlı Afiş Yarışması’ düzenledi. Yarışmaya İnegöl’den katılan, hayırsever sanayici Mehmet Yıldız tarafından yaptırılan Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusunda, 2013-2014 eğitim öğretim yılı başında eğitim öğretime açılan Hacı Sevim Yıldız Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Selçuk Canpolat, hazırladığı ‘Sloganlı Afiş’le Bursa 1’incisi olmuştu. Başarılı öğrenci, 8 Mayıs 2014 Perşembe günü Bursa Gelirler İdaresi Başkanlığında yapılan törende, ödülü olan Laptop’u Vali yardımcısı Eyüp Sabri Kartal’ın elinden aldı.

İNEGÖL’ÜN BAŞARISINA ALIŞTIK

Ödül töreninde konuşan Bursa Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, artık İnegöl’ün başarılarına alıştıklarını ve bu başarıları takdirle karşıladıklarını söyledi. Başarısından dolayı Selçuk Canpolat’ı ve Hacı Sevim Yıldız Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Musa Oktar ile Resim Öğretmeni Leyla Yüksek’i de tebrik eden Vali Yardımcısı Kartal, başarıların artarak devamının gelmesi temennisinde bulundu.

Aynı yarışmada ikincilik ödülünü Osmangazi BTSO Kamil Tolon Bilim Sanat Merkezinden Metehan Çakır alırken, üçüncülük ödülünü ise Nilüfer Özel Final Anadolu Lisesinden Hümeyra Akbaş aldı.

MESLEK LİSELERİNİN ÖNEMİ FARK EDİLMEYE BAŞLADI

Ödülle ilgili bir değerlendirme yapan İnegöl İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru, bu başarıların kolay gelmediğini ve özverili, başarılı çalışmaların sonucunda bu derecelerin ortaya çıktığını ifade etti. Artık Meslek Liselerinin önemi ve değerinin fark edilmeye başlandığını ve ekonominin bel kemiğinin de Meslek Liseleri olduğunu kaydeden Doğru, eğitim kampüsü ile ilgili çalışmalarının son sürat devam ettiğini söyledi.

TÜRKİYE’DE SES GETİRECEK BAŞARILARA İMZA ATACAĞIZ

Hacı Sevim Yıldız Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Musa Oktar da, Hacı Sevim Yıldız Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin 16 Eylül 2013 tarihinde eğitim öğretime açıldığını hatırlattı. Yaklaşık 350 öğrencisi ile eğitim öğretim faaliyetlerini yürütmekte olan okulun, ilk yılında ildeki aldığı başarılı derecelere bir yenisini daha eklediğini belirten Müdür Oktar, “Bu derecelerin her birisi geleceğe ve daha yükseklere çıkmakta birer basamak olacak. Eğitim kampüsündeki diğer okullarımızın da faaliyete girmesi ile sistemlerin ve düzenin daha iyi oturacağını, sorunların en aza ineceğini biliyoruz. Zamanla Türkiye’de ses getirecek başarılara da imza atacağız. Bunun da yakın zamanda gerçekleşmeye başlayacağına inanıyoruz” dedi.

ÖĞRENCİLERİN YARIŞMALARA İLGİSİ ARTTI

Öğrencilerinin bu başarılardan sonra yarışmalara ilgilerinin arttığına da değinen Musa Oktar, “Bu da öğrencilerimizin özgüvenlerinin artmasında önemli rol oynuyor ve öğrencilerin başarılarını arttırma yönünde olumlu motivasyon sağlıyor” diye konuştu.

Katkılarından dolayı Resim öğretmeni Leyla Yüksek’i de tebrik eden Müdürü Oktar, Selçuk Canpolat ve ailesini de kutladı.

Editör: TE Bilişim