Yapım süreci ve projesi ile birlikte büyük sıkıntılar yaşatan, bittikten sonra da yaşattığı trafik sorunuyla insanları çileden çıkaran Avarlar Kavşağıyla ilgili Karayollarından müjdeli haber geldi. Gazetemize özel açıklamalarda bulunan İnegöl Ertuğrulgazi Mobilyacıları Derneği Başkanı Erdin Topal, Avarlar Kavşağında yaşanan trafik çilesinin Karayolları tarafından ivedilikle çözüleceği söyledi.

TRAFİK YENİDEN DÜZENLENECEK

İnegöl’de gündemden düşmeyen Avarlar Kavşağının yeniden düzenlenmesiyle ilgili Karayollarının yakın zamanda bir çalışma başlatacağını belirten İnegöl Ertuğrulgazi Mobilyacıları Derneği Başkanı Erdin Topal, “Avarlar Kavşağıyla alakalı da bir proje ürettik. Bu proje Ankara’da kabul görmedi. Trafiğin akışkanlığının sağlanabilmesi adına birkaç eksiklik olduğu gözlemlendi ve tekrardan bir düzenleme söz konusu. Milletvekilimiz Vildan Yılmaz Gürel’de Ankara’da bu konunun takipçisi. İvedi bir şekilde çözülmesi gereken bir konu olduğu belirtildi. Dolayısıyla da hem derneğimiz adına hem de ilçe halkımız adına bu kavşağın bir an önce çözüme kavuşturulmasından yanayım. Ertuğrulgazi Caddesiyle, Avarlar kavşağının İnegöl’e bakan kısmında bir düzenleme yapılacak. Trafiğin keşmekeş olduğu iki nokta var. Onların birbirinden ayrılarak trafiğin akışkan hale getirilmesi sağlanacak. Bununla alakalı teknik incelemeler yapılıyor. Karayolları tarafından bunun ivedilikle çözüleceği söylendi” dedi.

ERTUĞRULGAZİ CADDESİ PROJESİ REVİZE EDİLECEK

Ertuğrulgazi Caddesiyle ilgili sundukları projenin hangi aşamada olduğuyla ilgili de bilgi veren Başkan Erdin Topal, “Ağaç İşlerinde Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan altyapı çalışmaları yüzde 90’lara geldi ve Ertuğrulgazi Caddesine yaklaşıldı. Ertuğrulgazi Caddesinin güzelleşmesi adına bir proje yapılmıştı. Caddemizin güzelleşmesi adına, mevcut perakende mağazaların daha iyi sunum yapabilmesi adına, buradaki çarpıklaşmanın, kaldırımların düzenlenmesi, tek tipe geçilmesi gibi ana detaylar altında bir proje yapılmıştı. Tabi bu bir süreçti. Malumunuz bir seçim süreci vardı. Siyasilerin olaya bakış açıları ve öncelikleri var. Bu projeyi bizler yeni yönetime geldiğimizde de tekrar dile getirmiştik. Şuan proje belediye de bekliyor. Bizler projenin takipçisi olduk. Özellikle dış cephelerle, Ertuğrulgazi Caddesinin üzerinin kapatılmasıyla ve orta refüjdeki dinlenme alanları proje de kabul görmedi. Çünkü Ertuğrulgazi Caddesi sadece mobilyacılara hitap eden bir cadde değil. Ertuğrulgazi Caddesi hem Ağaç İşleri hem Küçük Sanayinin ara sokakları hem de İnegöl’ün en köklü çevre yolunun birleştiği bir alanı içinde bulunduruyor. Ve birçok güzergah kullanılıyor. Sadece mobilyacıların kullandığı ve mobilya sunumunun yapıldığı bir cadde değil. Buradan büyük yük araçları da geçiyor, dolmuşlar da geçiyor. Hızlı bir trafiğin olduğu bir cadde. Dolayısıyla bütün bunları göz önüne aldığımızda üretilen projenin uygunluk derecesinin açıkçası çok etik olmadığı gözlemlendi. Dolayısıyla da projede bir revize olacak. İnegöl Belediye Başkanımız Alper Taban’la da seçim sonrasında yaptığımız görüşmede de öne çıkan konu; özellikle çevre düzenlemesi, kaldırım çalışması ve yeşil alanların daha düzenli hale getirilmesiyle ilgili bir çalışma yapılacak. Çünkü Ertuğrulgazi Caddesi İnegöl’ün önemsenen prestijli caddelerinde bir tanesidir. Dolayısıyla bu süreci takip ediyoruz” diye konuştu.

AKTAŞ’I ZİYARET EDECEKLER

Topal, “Ertuğrulgazi Caddesi Derneği olarak projeyle ilgili Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’ı ziyaret edeceğiz. Umuyorum ki, proje hızlanacak. Alinur başkanımızın İnegöl’ü önemsediğini biliyoruz. Bu talebimizin kabul göreceğini bizde temenni ediyoruz. Projemizi sahipleneceğini düşünüyoruz. Çünkü Alinur başkanımız seçim öncesinde Ertuğrulgazi Caddesini ziyarete geldiğinde, Ertuğrulgazi Caddesinin ne kadar önemli olduğunu, gerek yurt içinden gerek yurt dışından gelecek olan müşterileri daha iyi misafir edebileceğimiz bir alan oluşturulması adına neler yapılabilir, bunun göz önünde bulundurarak bir çalışma yapılabileceğini kendisi söylemişti. Alper başkanımızda bu konuya dahil olmuştu ve kendisi de bu süreci takip ediyor” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim