Yenice Beldesinde Öl

İnegöl’e bağlı Yenice Beldesinde, tartıştıkları Seyhan Zafer isimli  genci, 30 Ocak 2009 tarihinde kurşuna dizerek öldürdükleri iddia edilen sanıklardan 22 yaşındaki R.Y., Hakim karşısındaki ilk sorgusunda  şok bir ifade verdi. Suçu, halen  firari olan sanığın üzerine atan R.Y., "Plan yapıp Seyhan'ı mezara gömdük, üzerine çiçek ektik" dedi.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "adam öldürmek" suçundan müebbet hapisleri istenen tutuklu sanıklar 23 yaşındaki S.G. ve 22 yaşındaki R.Y.  ile olaya karıştıkları iddiasıyla tutuksuz yargılanan 19 yaşındaki E. K. ve  23 yaşındaki B.K. hakim karşısına çıktı.

İlk kez ifade veren 22 yaşındaki R.Y., "Gıyabi tutuklu olup halen firarda olan A.Ç. ile Seyhan Zafer arasında daha önce bir konu yüzünden tartışma olmuş. Olay günü ben, A.Ç., Seyhan Zafer ve E.K. otomobille gezmeye çıktık. Bir yerde alkol aldık. Gece ilerleyen saatlerde A.Ç. arabayı kenara çekti. A.Ç., Seyhan Zafer’i  araçtan aşağıya indirdi. Aralarında kavga çıktı. A.Ç., elindeki tüfeği Seyhan'a tutmuştu. Karanlıkta silahın ateş aldığını gördüm. Seyhan olay yerinde öldü. Daha sonra plan yaptık. Kazma ve kürek bularak mezarlığa gömdük. Üzerine çiçek ektik. A.Ç.'yi kurtarmak için böyle bir plan yaptık. Ancak A.Ç. şimdi bizi suçluyor" dedi.

Diğer sanıklar da ifadelerinde suçsuz olduklarını söylediler.

Duruşma sonrası adliye önünde oğlunun resmini yakasına takan acılı anne Dürdane Zafer ise, "Üç oğlumdan birini kaybettim. 36 gün boyunca kayıp olan oğlumun, bir gün evine dönmesini beklerken mezarlıkta gömülü olarak cesedini bulduk. Oğlumu öldürenlerin cezalandırılmasını ve adaletin yerini bulmasını istiyorum. Seyhan bir sefer öldü, ben her gün ölüyorum" diye konuştu.

Duruşma, eksik evrakların tamamlanması için ileri bir tarihe ertelendi.

Editör: TE Bilişim