Müge Anlı’daki Hamid Yorulmaz, talasemi hastalığı nedeniyle düzenli kan nakli görüyor ve ilik nakli olabilmek için biyolojik babasını arıyordu. İzmir'in Torbalı ilçesinde yaşayan 18 yaşındaki Hamid Yorulmaz, doğuştan gelen Akdeniz anemisi (talasemi) nedeniyle tedavi görüyor. Üç yaşındayken annesi Nihal Beyit tarafından bırakılan Hamid, babası olarak bildiği Mehmet Sağbaş ile dedesi ve ninesinin yanında büyüdü. Henüz 13 yaşındayken komaya giren genç adam için ilik nakli araştırılırken yapılan testlerde uyumsuzluk tespit edildi. Ardından gerçekleştirilen DNA testi, Mehmet Sağbaş'ın Hamid'in biyolojik babası olmadığını ortaya çıkardı.

ANNESİ TUTUKLANDI

Hayatını haftalık kan nakilleriyle sürdüren Hamid, nakil sürecini ilerletebilmek ve biyolojik babasına ulaşmak amacıyla Müge Anlı ile Tatlı Sert programına başvurdu. “Ölmek istemiyorum” sözleriyle izleyenleri duygulandıran genç adamın dosyası üzerine savcılık harekete geçti; annesi ve dayısı gözaltına alındı.

Annesinin işaret ettiği kişinin canlı yayına katılmasıyla dosyada yeni gelişmeler yaşanırken Sağlık Bakanlığı da Hamid'in tedavi süreci için devreye girdi.

HAMİD'İN SAĞLIK DURUMUNDA ÜZÜCÜ GELİŞME!

Müge Anlı, ilik nakli olabilmek amacıyla biyolojik babasına ulaşmaya çalışan Hamid Yorulmaz’ın sağlık durumuyla ilgili yeni bilgileri kamuoyuyla paylaştı.

Aktarılan bilgilere göre, Hamid’in vücudundaki demir birikimini gösteren ferritin seviyesinin ilik nakli için uygun düzeyde olmadığı belirtildi. Bu nedenle uygun donör bulunsa bile nakil işleminin genç için ciddi riskler taşıyabileceği ifade edildi.

TEDAVİSİNİ AKSATMAMASI GEREKİYOR

Doktorların yaptığı değerlendirmelerde, Hamid’in mevcut sağlık durumunun önümüzdeki birkaç yıl boyunca aynı şekilde devam edebileceği ihtimali üzerinde duruldu.

Bu süreçte genç adamın ilaçlarını düzenli kullanmasının ve ihtiyaç duyduğu kan nakillerini aksatmadan tedavisine devam etmesinin büyük önem taşıdığı vurgulandı.

İKİ YILDIR İLAÇLARINI KULLANMAMIŞ

Öte yandan değerlendirmede, Hamid'in yaşam süresine ilişkin kesin bir değerlendirme yapılamayacağı vurgulandı. Sağlık güvencesi bulunmadığı için yaklaşık iki yıldır ilaçlarını kullanamadığı belirtilen gencin, tedavisindeki aksama nedeniyle sağlık durumunun olumsuz etkilendiği ifade edildi. Hamid'in ilaç tedavisine yeniden başlaması ve tedavi sürecini düzenli şekilde sürdürmesi gerektiği kaydedildi.

MÜGE ANLI'DAN TEPKİ

Hamid'in yaşadığı sağlık sorunları ve biyolojik babasına ulaşma sürecinin uzaması, programda gündeme geldi. Müge Anlı, sürecin daha önce çözüme kavuşması halinde genç adamın tedavisinin farklı bir noktada olabileceğine dikkat çekti.

Image-9601“BU ÇOCUK İYİLEŞMİŞ OLACAKTI!”

Yaşananlara tepki gösteren Müge Anlı, “Şu baba meselesi iki yıl önce halledilseydi, ‘Hakime gideyim, savcıya gideyim’ denmeseydi, Nihal Hanım, bu çocuk iyileşmiş olacaktı” ifadelerini kullandı.

BİYOLOJİK BABASI OLDUĞU İDDİA EDİLEN KİŞİDEN TELEFON

Hamid'in önceki gün programa katılmaması üzerine, biyolojik babası olduğu öne sürülen kişinin endişelendiği belirtildi. Söz konusu kişinin, Hamid'in sağlık durumunu öğrenmek amacıyla Müge Anlı'nın ekibiyle iletişime geçtiği aktarıldı.

Kaynak: Türkiye Gazetesi