1970 yılında Gazipaşa İlkokulunda Biçki-Dikiş kursuyla eğitime başlayan Halk Eğitim Merkezi, 49 yıl da yaklaşık 650 bin İnegöllüye hizmet verdi.

İLK YIL 211 İNEGÖLLÜ HİZMET ALDI

1970 yılında Biçki-Dikiş, El Sanatları ve Daktilografi olmak üzere 3 kurs düzenleyen Halk Eğitim Merkezi ilk yıl 211 İnegöllüye eğitim verdi. Devam eden yıllar içerisinde hem kendini geliştiren hem de İnegöllülere eğitimler vererek meslek sahibi yapan Halk Eğitim Merkezi yaptığı protokollerle hizmet ağını genişletti.

23 BİN İNEGÖLLÜ EĞİTİM ALACAK

Gencinden yaşlısına yaş ayırt etmeksizin hizmet veren Halk Eğitim Merkezi 2018-2019 eğitim öğretim döneminde haziran ayına kadar 19646 kursiyere eğitim verilmiş olup 2018-2019 eğitim öğretim yılının biteceği yılı eylül ayı sonuna kadar yaz kursları ile berber 23 bin kursiyere eğitim verilmesi hedeflenmektedir.

3 KURSTAN, BİN 11 KURSA

1970 yılında 3 kursla eğitim vermeye başlayan Halk Eğitim Merkezi, 2018-2019 eğitim öğretim yılında bin 11 kurs düzenledi.

KALİFİYELİ ARA ELEMAN YETİŞTİRİYOR

Kurum, kuruluş ve STK’larla çeşitli işbirliği protokolleri yapan Halk Eğitim Merkezi hem hobi kursları düzenlerken hem de meslek kursları düzenleyerek İnegöllülerin hem eğlenmesini hem de meslek sahibi olarak ekonomiye katkı sağlamalarına yardımcı oluyor. Son yıllar da başta mobilya olmak üzere ilçede istihdam eksikliği olan sektörlerle ilgili meslek kursları düzenleyen Halk Eğitim Merkezi, ilçe ekonomisinin ayakta kalması için kalifiyeli ara eleman yetiştiriyor.

KURUMUN TARİHÇESİ

1970 yılında Gazipaşa İlkokulu binasında eğitime başlayan Halk Eğitim Merkezi, 1980 yılında İnegöl Belediye Encümeni, eski ve metruk olan binayı, yıkılma ve yangın tehlikesinden dolayı yıkım kararı nedeniyle Şükrünaili Paşa İlkokulu’nun bodrum katındaki iki odaya taşınmak zorunda kaldı. 1980 Yılında eski Gazipaşa İlkokulu’nun bin 752 metrekarelik arsası Halk Eğitimi Merkezi’ne kazandırıldı. Daha sonra devlet, dernek ve vatandaş işbirliği ile önce 1. Katı, sonra 2. katı ve daha sonra da 2. Blok binalar tamamlandı. Halk Eğitim Merkezi Kemalpaşa Mahallesinde 2012 yılında temeli atılan 4 bin 821 metrekare kullanım alanı olan yeni hizmet binasında ise, 2014-2015 Eğitim öğretim yılında hizmet vermeye başladı. Eski bina da ise 23 Yaş üstü engelliler kursu olarak hizmet vermeye devam ediyor.

SON 5 YILDA

Halk Eğitim Merkezinde özellikle son 5 yılda yapılan protokoller ve açılan kurslarla 100 bin İnegöllü sertifika aldı. Meslek kursları sayesinde İnegöllüler, sanayi de çalışarak ekonomiye büyük katkı sağladılar. Özellikle mobilya alanında mobilya döşemeciliği, mobilya dikiş, mobilya kesim, koltuk minderi dikimi, CNC programları, 3 boyutlu şekillendirme, Auto Cad, Bilgisayarlı Muhasebe, Yönetici Asistanlığı, Ön Muhasebe kursları açılarak sektörde ki ara eleman sıkıntısının çözülmesi için büyük katkı sağladı.

Kurumla ilgili bilgi veren Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Göktürk, “Kurumumuz 1970 yılında eğitim faaliyetine başlamış olup, 49 yılsonunda gelinen noktada sanayi kenti olan İnegöl’ümüzün ara insan gücü temininde ve bunun yanında hobi, spor, kültürel kurslarla katma değer sağlamaya devam etmektedir. Bizim hedefimiz İnegöl’de yaşayan hemşerilerimizin kurumumuz bünyesinde açılan kurslar sayesinde meslek edindirme ya da hobi ve spor kurslarıyla kişisel beceri, yetenek ve kabiliyetlerini arttırmaktır. Halk Eğitim Müdürlüğü ve çeşitli STK’larla yapılan işbirliği protokolleri sayesinde özellikle mobilya sanayisine ve diğer sanayi kollarıyla alakalı yüzlerce kurs düzenlenerek, binlerce İnegöllüye kendi iş alanlarıyla ilgili eğitimler verilmişti. Bunun yanında sportif alanda da çocuklarımızın yıl içerisinde ya da yaz tatillerini daha verimli geçirmeleri amacıyla kurslar düzenlenmektedir. 49 yıl önce 3 kursla eğitim öğretim hayatına başlayan Halk Eğitim Merkezimiz, bugün bin 11 kurs düzenleyecek kapasiteye erişmiş dev bir kurum olmuştur. Bu eğitim öğretim yılı sonuna kadar düzenleyeceğimiz kurslarla 23 bin kursiyere ulaşmayı hedefliyoruz. Kurumumuzun bu noktaya gelmesinde emeği geçen kurum, kuruluş ve STK’lara teşekkür ediyoruz. Bizler Halk Eğitim Merkezi olarak her zaman İnegöl’deki paydaşlarımızla işbirliğine açığız. İnegöllü hemşerilerimize de Halk Eğitim Merkezimizin kapıları 7/24 açıktır” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim