Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki ve Teknik Eğitim Günleri faaliyeti kapsamında düzenlenen “İş Güvenliği” konulu karikatür yarışmasında,  Hacı Sevim Yıldız Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinden Doğukan Koç,  Bursa  ikincisi oldu.

Doğukan Koç, 17 Şubat 2014 Pazartesi günü saat 10.00’da, Bursa BTSO Konferans salonunda, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Doç. Dr. Ömer Açıkgöz’ün de katıldığı törende, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar’dan yarım altın ile Başarı Belgesi’ni  aldı. Hacı Sevim Yıldız Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Musa Oktar’a ise İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar  tarafından ‘Katılım Belgesi’ takdim edildi. Aynı yarışmada birinciliği Karacabey Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi  alırken, üçüncülüğü ise Demirtaşpaşa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi kazandı.

İnegöl Hacı Sevim Yıldız Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Musa Oktar, Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü’nde yer alacak yedi okuldan ilki olan ve 16 Eylül 2013 tarihinde açılan Hacı Sevim Yıldız Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde atılan tohumların yeşermeye başladığını ifade etti. İlk yılında İl çapında derece elde eden okulun,  bundan sonra da mesleki eğitimin yanında sanatsal, sportif ve kültürel anlamda ses getireceğine inandığını söyledi. Müdür Oktar, özellikle okulun 2013-2014 eğitim öğretim yılına yetişmesi, eksikliklerin giderilmesi, donanım ihtiyaçlarını giderilmesi ve daha birçok noktada oldukça fazla gayret gösteren ve okula her konuda desteğini eksik etmeyen AK parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’e teşekkür ederek, bu başarıyı kendilerine ithaf etmek istediklerini kaydetti.

Yaklaşık 250 dönüm arazi üzerine kurulu olan iki Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, bir Ticaret Meslek Lisesi, bir Anaokulu, bir Turizm Otelcilik Lisesi, bir Spor Lisesi ve bir Sosyal Bilimler Lisesi okullarından oluşması planlanan dev bir kompleksin ilk açılan okulu olan Hacı Sevim Yıldız Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin,  İnegöl’ün ve çevre ilçelerinin çekim merkezi olacağı düşünülüyor. Gerek 540 yataklı öğrenci kapasitesi, bağımsız iki yemekhanesi, spor salonu, konferans salonu, yeşil alanları, spor sahaları ile bir çok konuda imkan ve olanaklara sahip olacak Kampüsün, gelecek yıllarda sadece İnegöl’de değil, birçok merkezde konuşulan ve liderlik yapacak okullardan oluşacağı belirtiliyor

Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusunun, tamamen faaliyete geçtiğinde, 18 farklı alanda öğrencilerine eğitim vermesi ve öğrencilerini geleceğe hazırlaması planlanırken,  önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren öğrenci sayısının binlerle ifade edileceği, dört yıl sonra ise 6 bin öğrenci kapasitesine ulaşılacağı öngörülüyor.

Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusunda, tüm okullarda toplam 144 derslik  ve bağımsız 10 atölye ile laboratuar bulunduğu, öğrencilerin fiziki imkanlar olarak hiçbir şekilde sorun yaşanmayacağı düşünülüyor.

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk’ün koordinatörlüğünde yapılan Mesleki Eğitim Gelecek Planlaması ile her bölümün bir okulda olmasının planlandığı, böylece okullarda yaşanan imkansızlıkların, öğretmen eksikliklerinin ve donanım eksikliklerinin en aza indirilmesinin düşünüldüğü, yapılan Mesleki Eğitim Gelecek Planlamasında, Kampusun çalışmalara lokomotif olacağı,  İnegöl sanayicileri ve  esnaf odalarından her sektörde işbirliği olması ile mesleki eğitimin, sanayiciler ve eğitimciler tarafından şekillendirilmesinin önünün açıldığı kaydediliyor.

 

Editör: TE Bilişim