Gaziosmanpaşa İmam Hatip Ortaokulu tarafından yürütülmekte olan Harezmi Eğitimi kapsamında okulun Harezmi ekibi, İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma Derneği (İNDAK)  ile işbirliği yaparak ‘Deprem’ konulu uygulamalı eğitim yaptı. 
İnegöl’de Harezmi Eğitim yaklaşımını uygulayan tek okul olan Gaziosmanpaşa İmam Hatip Ortaokulu,  Harezmi eğitimi çalışmalarında ülkemiz için önemli bir konu olan ‘Deprem’  hakkında çalışmalar yapıyor. İnegöl Harezmi Sorumlusu Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Derya Tunca, “Bu eğitim modeliyle öğrenciler kendi çevrelerinden başlayarak hayatta karşılaştıkları sorunları değerlendirip, deprem ve depremle yaşama konusunun öncelikli olduğuna karar verdiler. Harezmi Eğitim modeli; Gaziosmanpaşa İHO Harezmi  Danışman öğretmenleri  Matematik öğretmenimiz Dilek Aktaş ve  Teknoloji tasarım öğretmenimiz Murat Kocaman  rehberliğinde  belirlenen problemi merkeze alarak geleneksel  eğitim ve öğretim  anlayışından farklı olarak  ders içi ve ders dışı etkinliklerle tamamen öğrenci merkezli,  konuyla ilgili uzmanlarından bilgi alıp problem tespitini yapmayı, analiz etmeyi, yorumlamayı, değerlendirmeyi   ve çözüm üretmeyi hedeflemektedir” dedi.
İNDAK Başkanı Ömer Gürkan, “Ülkemizin büyük bir kısmı 1. Derece deprem kuşağı üzerinde yer almaktadır. Bizim öncelikli görevimiz vatandaşlarımızı bilinçlendirerek depremin can ve mal kayıplarını en aza indirmektir. Bu bağlamda bu konuyla ilgili çalışmalar yapan kardeşlerimize deprem öncesinde ne gibi hazırlıklar yapılması gerektiği, deprem esnasında ve deprem sonrasında nasıl davranılması gerektiği hakkında bilgilerimizi paylaştık. Deprem konusundaki hassasiyetlerinden ötürü Gaziosmanpaşa İHO Harezmi ekibine teşekkür ederiz” dedi.
Okul Müdürü Burhanettin Özdemir, “Harezmi Eğitim Modeli, çocukların teknolojiyi kullanarak nasıl üretebileceklerini keşfetmelerinin yanında; güvenli, etik ve ahlaki değerleri özümseyerek, bilimsel araştırma yöntemleri ile belirlediği süreci, öğretmenleri ile değerlendirip güncelleyen yapıda İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geliştirilmiş bir eğitim modeldir. Eğitimin diğer süreçlerini doğrudan ve nitelikli etkide bulunduğu için genel bir eğitim modeli olarak da ele alınabilir. Öğrencilerin günlük, gerçek yaşam problemlerini tanımlayıp, çözmek üzere algoritma tasarlayan, adım adım bu sorunun nasıl çözüleceğini belirleyip programlamanın gücünden faydalanarak yenilikçi fikirler üretme sürecidir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim