9-13 Mayıs arasında Okyanus Kolejinde Türk Dil Bayramı ve Hıdırellez tüm coşkusuyla kutlandı.

Hafta boyunca bu etkinlikler kapsamında Uludağ ve Kocatepe Üniversitelerinden öğretim görevlileri Okyanus Koleji öğrencilerine konferans verdi. Sınıflarda öğrencilere Türk dili ve Hıdırellez ile ilgili video gösterimleri yapıldı.

13 Mayıs Cuma günü ise, İlçe Kaymakamı Eren Arslan, Belediye Başkan vekili Fevzi Dülger, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru ve şube müdürleri, İnegöl Gençlik ve Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel, Gazeteciler Derneği Başkanı İhsan Balakuş, İnegöl Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mennan Portakal’ın katılımlarıyla İnegöl Okyanus Koleji kampüsünde büyük bir şenlik düzenlendi. İnegöl Bal-Göç Derneği ve İnegöl Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği halk dansları toplulukları gösterilerini yaptılar. İnegöl Okyanus Ortaokulu öğrencileri Türk diline hizmet eden Yunus Emre, Karamanoğlu Mehmet Bey ve Oktay Sinanoğlu gibi Türk büyüklerinin canlandırmasını yaptılar.

Gösterilerin ardından yakılan Hıdırellez ateşinden ilk olarak İlçe Kaymakamımız Eren Arslan ve akabinde protokol atladı. Kampüste İnegöl Okyanus Koleji öğrencileri geleneksel çocuk oyunlarını oynadılar ve ardından bahçede pamuk şeker, dondurma ve Osmanlı macunu yediler.

Bahardan yaza geçişi temsil eden Hıdırellez ve Türk Dil Bayramı öğrenci, öğretmen, veli ve misafirlerin katılımıyla renkli görüntülere sahne oldu.

Editör: TE Bilişim