Tedbirlere sıkı sıkı uyan İnegöl’ün, koronavirüsle mücadelesindeki başarısı Sağlık Bakanlığının HES uygulamasında gözler önüne serdi. Uygulama da artık İnegöl’de kırmızı bir nokta kalmazken, Kasım ayı ortasında günlük 500’ü aşan vaka sayısı bu hafta başı 50’nin altına indi. Koronavirüs başvurularında ki yaklaşık yüzde 90’lık düşüş nedeniyle, İnegöl Devlet Hastanesindeki yoğun bakım ve servislerde ki korona yatakları boşaldı.

KISITLAMA YARADI

Aralık ayında alınan önlemler ve bu önlemlere İnegöllü vatandaşların bireysel olarak dikkatli davranmasının yanında, hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması İnegöl ve Bursa’da vaka sayılarının düşmesinde etkili oldu.

HASTANE DE YOĞUNLUK AZALDI

Nitekim Kasım ayı ortasında günlük 500’ü aşan İnegöl’de ki vaka sayısı bu hafta başı itibariyle günlük 50’nin altına indi. Bu olumlu tablo İnegöl’de ki vatandaşların azmiyle elde edilen büyük bir başarı oldu. Doğal olarak bu olumlu tablo hastaneye de yansıdı. Kasım ayında günlük ortalama binin üzerinde test yapılırken, şuan İnegöl Devlet Hastanesinde günlük 100 ila 150 arasında test yapılıyor.

SERVİS SAYISI DÜŞTÜ

Devlet Hastanesinde 10 pandemi servisi bulunurken, yoğunluğun azalmasıyla pandemi servis sayısı 6’ya düşürüldü.

BURSA’DA VAKALAR DÜŞÜŞ VAR

Kasım ayı ortasında günlük 4 bin 700’ü aşan vaka sayısı Bursa’da da bu hafta başı 500’ün altına indi. Geçen haftaya kadar boş yatak bulunamayan ve sıra beklenen Şehir Hastanesi korona yoğun bakımında şuan 20, Covid hastalarına ayrılan katlarda da 200’e yakın boş yatak bulunuyor. Şehir Hastanesi’ne koronavirüs başvuru sayısı ise günlük 3 binlerden 300’lere indi. Aynı şekilde Çekirge Devlet Hastanesi’ne başvurular günlük 1.000’in üzeriyken 150’lere, Yüksek İhtisas Hastanesi’ne günlük başvurular da 250’lere indi. Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne başvurular da günlük 400’den 70’e kadar geriledi.

Editör: TE Bilişim