Altın fiyatlarında görülen keskin gerilemenin ardından piyasalarda yeniden yükseliş beklentisi oluştu. Yeni haftanın ilk işlem gününde ons altının 3 bin 900 dolar seviyesini aşması, değerli metal piyasasındaki hareketliliği artırdı.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Adnan Kapukaya, altının önümüzdeki dönemde izleyebileceği seyre ilişkin tahminlerini paylaşarak yatırımcıları bekleyen olası fiyat değişimlerini değerlendirdi.

Images-498

ALTINDAKİ DÜŞÜŞÜN NEDENLERİNİ SIRALADI

Altın fiyatlarının son 10 ayın en düşük düzeyine inerek ocak ayındaki seviyelere geri döndüğünü ifade eden Kapukaya, bu gerilemede uluslararası gelişmelerin belirleyici rol oynadığını söyledi.

ABD’nin İran politikasının, yaklaşan seçimlerin ve İsrail’deki siyasi belirsizliklerin altın piyasası üzerinde baskı yarattığını belirten Kapukaya, seçim sonrasında ABD’nin İran’a yönelik olası askerî müdahalesinin de yatırımcılar açısından önemli bir belirsizlik oluşturduğunu dile getirdi.

Petrol fiyatlarının 120 dolar seviyesinden gerilemeye başladığını aktaran Kapukaya, gram altının ise 6 bin 230 liraya kadar düştüğünü belirtti. Fiyatlardaki düşüşe rağmen vatandaşların altın alımına yönelik ilgisinde hafif bir canlanma gözlendiğini kaydetti.

"GRAM ALTINDA DİP SEVİYE 6.580 LİRA"

Ülke TV'ye konuşan ve altın fiyatlarında bundan sonraki süreçte sert düşüş beklemediğini belirten Kapukaya, gram altının 6.580 lira seviyesinin dip noktası olabileceğini öngördü.

Doların 50 liraya yaklaştığı bir dönemde altının düşük seviyelerde kalmasının dikkat çekici olduğunu ifade eden Kapukaya, mevcut fiyatların özellikle borcu bulunan vatandaşlar açısından değerlendirilebileceğini söyledi.

Altin7 J92P Cover

ŞUBAT AYINDAN SONRA YÜKSELİŞ BEKLENTİSİ

Altında kısa vadeli hareketler yerine orta vadeli beklentilere odaklanılması gerektiğini belirten Kapukaya, şubat ayından itibaren yükselişin hız kazanabileceğini dile getirdi.

Kapukaya'nın tahminlerine göre gram altının şubat ayından sonra 6.700-6.800 lira bandına yükselmesi, haziran ayına doğru ise 8.000-8.500 lira seviyelerini görmesi bekleniyor.

ONS ALTINDA 4.800 DOLAR TAHMİNİ

Ons altın için de dikkat çeken seviyeler paylaşan Kapukaya, 3.600-3.700 dolar aralığını dip bölge olarak değerlendirdi.

Şubat ayından sonra ons altının 4.200 dolara, haziran ayında ise 4.800 dolara ulaşabileceğini tahmin eden Kapukaya, bu beklentinin gerçekleşmesi halinde gram altının 8.000-9.000 lira bandına çıkabileceğini belirtti. Kapukaya, dolar kurunun da aynı dönemde 55 lira seviyesine ulaşabileceğini öngördü.

Uzman isim, altın yatırımında kısa vadeli düşünülmemesi gerektiğini vurgulayarak orta vadede altın alan yatırımcıların kazanç sağlayabileceğini ifade etti. Kapukaya, altın fiyatlarının yükselişe geçmesi durumunda sonradan alım yapmanın daha zor hale gelebileceğine dikkat çekti.

Kaynak: Ülke TV