AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş 2020 yılını yazılı bir açıklama yaparak değerlendirdi. 

Durmuş yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Tüm dünyada zorlu ve unutulmayacak bir yılı geride bırakırken, öncelikle milletimiz, vatanımız ve gönül bağımız olan tüm coğrafyalarımıza, sağlık, afiyet ve huzur içinde yaşayacakları güzel bir gelecek temenni ediyorum. Dünya da mazlumların feraha ereceği, zalimlerin boyun bükeceği ve hakikatin üstün olacağı daha müreffeh yılları görmeyi Rabbimden diliyorum. 

Corona virüs salgını ile günlük yaşantımızın yeniden şekillendiği, maddi ve manevi sahip olduğumuz değerlerin yeniden hatırlandığı, tarih sahnesinde eşine az rastlanır olan 2020 şüphesiz zor bir yıl olmanın yanında, ülkemiz adına yıllarca süren özlemlere ve hedeflere ulaştığımız bir süreç olarak da hafızalardaki yerini alacaktır.

Cumhurbaşkanımız ve liderimiz Sn. Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 19 yıldır olduğu gibi ülkemiz adına birçok ilki gerçekleştiren AK Parti hükümetleri, her ne şart altında olursa olsun Türkiye için mazeret üretmeden  çalışmanın, gayret göstermenin ve inanmanın ne demek olduğunu bu zorlu süreçte de göstermiştir.

Pandemi döneminde, dünyada süper güç olarak gösterilen ülkelerin sağlık sistemleri çöküşün eşiğinde iken, Türkiye Cumhuriyeti gerçek anlamda sosyal ve güçlü sağlık siteminin ne demek olduğunu tüm dünyaya göstermiş ve bu anlamda bir marka olmuştur. Her ne kadar bu başarı bazı kesimlerde hazımsızlık yapsa da  Türkiye, yapılan dev şehir hastahaneleri ve sağlık yatırımları ile dünyayı kasıp kavuran Covid-19 pandemisinde sürdürülebilir bir başarı yakalamıştır. 

Nice sözde uygar devletler kendi vatandaşlarına, yüklü hastahane faturaları veya ölüme terk edilmeyi seçenek olarak sunarken devletimiz dünyanın dört bir yanındaki vatandaşlarına sahip çıkmış, her türlü imkan ile yardımlarına koşmuştur. 

Sadece bu başarı bile hatırı sayılır bir başarının emsalsiz örneği iken, zor durumda olan vatandaşlarımız, esnaf ve sanayicimiz unutulmamış, kısa çalışma ödeneklerinden, sosyal yardımlara kadar birçok başlık altında devletimiz maddi olarak da milletlimizin yanında olmuştur.

Yıllardır bu milletin yüreğine kazınan büyük özlem, yeni bir çağın başlangıcı olan büyük fethin sembolü Ayasofya Camii’nin yeniden ibadete açılışı ise 2020 yılına ayrı bir önem kazandırmıştır. Uluslararası tüm baskılara rağmen, ülke içindeki tüm çatlak seslere rağmen, Şükürler olsun ki Ayasofya yeniden müminler ile buluşmuş ve bu büyük kavuşmanın baş mimarı Cumhurbaşkanımız Ayasofya Camii’nin Zincirlerini kırmış ve 86 yıllık özlemi sona erdirmiştir.

Yine bu yılı ülkemiz adına önemli kılacak ve yıllarca unutulmayacak önemli bir gelişme ise, milli sondaj filomuz ile Karadeniz de yaptığımız doğalgaz sondaj çalışmalarında mutlu sona erişimizdir. Türkiye Cumhuriyeti tarihin en büyük doğal gaz rezervi olan 405 milyar metreküp ile ekonomik olarak dev bir kaynağı keşfetmiştir. Kısa zamanda ekonomimize kazandırılacak olan bu rezerv yine Cumhurbaşkanımız tarafından büyük bir müjde olarak milletimize açıklanmıştır.

Bir milletin uyanışı olarak gördüğümüz, tüm uluslararası tehditlere rağmen geri adım atmadığımız ve bundan sonrada atmayacağımız ‘’Mavi Vatan’’ kavramı ile benimsediğimiz, Doğu Akdeniz de sömürgecilere atılan tokatlar, Güçlü Türkiye hedefinde vardığımız noktanın adeta nişanesidir. Suriye ve Libya da destan yazan silahlı kuvvetlerimiz, teknolojik kabiliyeti ve cesareti ile, bölge üzerinde karanlık planlar yapanlara gereken cevapları vermiştir. Bu karanlık odaklar, büyük bir diplomatik başarı örneği olan, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti İle imzalanan Münhasır Ekonomik Bölge Anlaşması ve KKTC’DE 46 yıldır kapalı tutulan Maraş Bölgesi’nin açılışı ile de büyük bir liderin ferasetine boyun eğmişlerdir.

Soykırım ve zulüm ile 29 yıldır Karabağ’da işgalci olan, uluslararası hukuku hiçe sayan ve batının desteği ile zorbalığa devam eden Ermenistan’ın, Karabağ’dan atılması ve Karabağ’ın yeniden sahibi olan dost ve kardeş ülke Azerbaycan’a bağlanması da bu yılın son dönemlerinde şahitlik ettiğimiz sevinçlerden oldu. İşgalci Ermenistan ordusunun Türk İHA ve SİHA’ları ile tarumar oluşunu tüm dünya gün gün izlerken, ambargolara rağmen Milli Savunma Sanayi’nin geldiği nokta itibari ile dünya savaş doktrinlerini de yerle bir etmiştir.

Ulusal ve Uluslararası gündemde yaşanan bu gelişmeler yanında, İnegöl yerelinde gerek İnegöl Belediyemiz gerekse Bursa Büyükşehir Belediyemiz tarafından yatırımlar hız kesmeden devam etti. Bursa Büyükşehir Belediyemiz tarafından startı verilen ve hızla devam eden ‘’İçme Suyu Hattı ve Alt Yapı’’ gibi dev yatırımlar da 2020 yılı içerisinde yapılan hizmetler arasındaydı.

Pandemi döneminde İnegöl Belediyemiz tarafından yapılan dezenfekte çalışmaları ve  vatandaşlarımıza uzanan sosyal yardım elinin  yanında 5 milyonun üzerinde maske üretimi ve vatandaşlara ücretsiz dağıtımı, yerel yönetimler anlamında örnek  bir çalışma olmuştur.

Yine bu dönem de startı verilen ve İnegöl’ün vizyon projeleri arasında yer alan ‘’Kanal İnegöl’’ hepimizi heyecanlandıran çalışmaların başında gelmekte ve yapım süreci devam etmektedir.

Pandemi sürecinde görev yükü önemli derecede artan İnegöl Devlet Hastanemizin yoğun bakım yatak sayısı artışı talebimizin Sağlık Bakanlığımızca onaylanması da bu yıl içerisindeki sevindirici yatırımlar arasında yer aldı.

2020 Yılı her ne kadar başta pandemi olmak üzere olumsuz yönleri ile anılacak olsada, pek çok başarı hikâyesinin yaşandığı, yıllar süren hasretlerin vuslata erdiği ve ülkemiz adına tarihi yatırımların yapıldığı bir yıl olduğu aşikârdır. Pandemi sürecinin etkilerinin azalması ile birlikte Türkiye ve AK Parti olarak Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde daha da hızlanarak yeni hedeflere koşmaya devam edeceğiz. Rabbim ülkemizi, milletimizi ve devletimizi nice esenlik içinde yıllara ulaştırsın inşaallah,kalın sağlıcakla..."

Editör: TE Bilişim