İnegöl Belediyesi, Bölgesel Amatör Lig’den 1. Amatör kümeye kadar 4 ayrı ligde İnegöl’ü temsil eden 16 amatör spor kulübüne 2021-22 sezonu için 190 bin TL destek verdi.

Gençlerin kötü alışkanlıklardan korunarak spora yönlenmesi adına önemli bir vazife üstlenen amatör spor kulüpleri, İnegöl’de binlercen gencin güvenli yuvası konumunda. Burada hem spor yapıp hem de gençlere yarışmacı liglerde İnegöl’ü temsil etme fırsatı sunan amatör spor kulüplerine, İnegöl Belediyesi’nden dev destek geldi. 2021-22 sezonu için Bölgesel Amatör Lig, Süper Amatör Lig, 1. Amatör Küme ve 2. Amatör Kümede mücadele eden 16 spor kulübüne toplamda 190 bin TL destek verildi.

GENÇLERİN İMKANLARINI HER YIL ARTTIRMAK İSTİYORUZ

Spor kulüplerine destek programı Çarşamba günü 14.00’da Belediye Ek Hizmet Binası meclis salonunda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Alper Taban ile Kulüp Başkanlarının katıldığı programda açıklamalarda bulunan Başkan Taban, “Bugün amatör spor kulüplerimize sağlayacağımız destekleri takdim etmek üzere bir aradayız. Şehrimizin genç nüfus potansiyeli ortada. Gayri resmi nüfusla birlikte yaklaşık 310 bin nüfusa sahibiz. Beraberinde bunun da 35 yaş altında diyebileceğimiz nüfus hemen hemen yarı yarıya. Öğrenci sayımız da 70 bin bandında. Burada tabi sporla iştigal eden kardeşlerimiz var. Onlara gerek devlet imkanları gerek belediye imkanları gerekse de spor kulüplerimizin özel gayretleriyle imkanlar oluşturuyoruz. Her yıl da bu imkanları arttırarak sunmak üzere çalışmalar yapıyoruz. Tabi son 2021-22 yılları biraz daha durumun dışında pandemi süreciyle gerçekleşti. Spora da hayatın akışına da engel oldu. Ancak bugün artık önümüzü görebiliyoruz” dedi.

16 SPOR KULÜBÜNDE 1363 SPORCU VAR

Şehrimizde 16 spor kulübü bulunduğunu hatırlatarak konuşmasını sürdüren Alper Taban, şöyle devam etti: “Bu kulüplerde toplamda 1363 faal sporcu olduğunu da belirtmek istiyorum. Sizlerin bugüne kadar yaptığınız her türlü katkı ve destekten dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Nihayetinde bunu yapmak zorunda değilsiniz ama bu işler için özveri koyuyorsunuz. Hem zamanınızı hem maddiyatınızı hem emeğinizi ayırarak genç arkadaşlarımızı kazanmaya çalışıyorsunuz.  Gerçekten takdire şayan bir yaklaşım. Bizler de bugün sizlere katkı ve destek olması adına burada bir dizi destekte bulunacağız.”

İNEGÖL TAKIMLARININ SEZONU

“Aramızda bu sezon şampiyon olan takımlar var; Doğugücüspor, Orhaniyespor… İnşallah arkadan yeni şampiyonluklar da gelir. Mobilyaspor var, BAL Liginde Kafkasspor bir mücadele veriyor. Tabi esasında amatör kulüplerde amaç şampiyon olmak değil, olabiliyorsak güzel bu bir hedef ama şampiyon olmayan takımlar da bizler için en az o kadar değerli. Nihayetinde orada bir değer üretiliyor ve bu değer neticesinde evlatlarımıza sahip çıkıyoruz. Onlar için imkanlar oluşturuyoruz. Bu noktada benim sizlerden istirhamım, olabildiğince İnegöl’deki gençleri sürece dahil edebileceğimiz aşamaya gelmek. Çünkü birincil sorumluluk alanımız İnegöl.”

KULÜPLERE VERİLECEK DESTEKLER

“Bugün yaklaşık 200 bin TL’ye varan desteğimiz olacak. Bölgesel Amatör Lig’deki temsilcimiz Kafkasspor’a 20 bin TL, Süper Amatör Lig’de mücadele eden temsilcilerimiz; Akhisar Demirspor, Gençlergücü Spor Kulübü, Karadeniz Güvenspor, Doğu Gücü Spor Kulübü ve Kurtuluşspor’a 15’er bin TL olmak üzere toplam 75 bin TL. 1’inci Amatör Kümede mücadele eden temsilcilerimiz; Alanyurt Spor Kulübü, Doğan Spor Kulübü, Mobilya Spor Kulübü, Orhaniye Spor Kulübü ve Yenice Spor Kulübüne 10’ar bin TL olmak üzere toplam 50 bin TL. 2’nci Amatör Kümede mücadele eden temsilcilerimiz; Cerrah Spor Kulübü, Ilgar Spor Kulübü, İsaören Spor Kulübü ve Osmaniye Spor Kulübüne 7.500’er TL olmak üzere toplam 37 bin 500 TL. Son olarak Alt Ligler klasmanında yer alan temsilcimiz Gazipaşa Spor Kulübüne de 7.500 TL olmak üzere 16 kulübümüze 2021-22 sezonu için desteğimizi vermiş olacağız.”

Açıklama sonrası spor kulüplerinin Başkanlarına destek çekleri takdim edildi.

Editör: TE Bilişim