İnegöl'de Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan ve hastalığı yenen Ferda Çakar (31), kendisi gibi hastalığı atlatan vatandaşlardan, durumu ağır olan babası Alaettin Gün (61) ve babaannesi Süheda Gün (82) için immün plazma bağışçısı olmaları için çağrıda bulundu.

Yüksek ateş, öksürük ve boğaz ağrısı şikayeti ile İnegöl Devlet Hastanesi’ne başvuran ve test sonucu pozitif çıkan Ferda Çakar (31) hastalığı hafif şekilde geçirdiği sırada ile hastalık aile bireylerinden babası Alaettin Gün (61) ve babaannesi Süheda Gün (82)’e de bulaştı.

Hastalığı ağır bir evrede geçiren babası Alaettin Gün (61) ve babaannesi Süheda Gün (82) için immün plazma tedavisine ihtiyaç olduğunun belirtilmesinin ardından Ferda Çakar (31) vatandaşlara çağrıda bulunarak, hastalığı atlatan kişilerin kanına ihtiyaçları olduğunu belirtti.

 Ferda Çakar (31), “Ben Covid-19 hastalığını geçiren ve mücadele veren biriyim. Ben hafif atlamama rağmen babam ve babaannem benim kadar şanslı değiller. Ateşle hastaneye kaldırıldılar ve sonunda yoğun bakımda mücadele veriyorlar. Plazma kana ihtiyacımız var, 0 RH Pozitif olmak üzere. Covid-19 rahatsızlığı geçirmiş ve mücadele sonucunda negatife dönmüş ve en az üzerinden 28 gün geçmiş insanlara ihtiyacımız var. Bunu bulamadığımız için babam entübe cihazında bağlı ve uyutuluyor. İnsanlar ne yazı ki bu hastalığı hafife alıyorlar. Sosyal mesafeye ve maskeye dikkat etmiyorlar. Ama dikkat edilmesi gerekiyor. Benim gibi bir çok kişi hafif atlatıyor am bir çok kişide babam gibi mücadele veriyor. Lütfen bir olalım, hepimiz birbirimize destek olalım. Ne olursunuz şu kanı bulalım” dedi.

Editör: TE Bilişim