Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, hırsızlık çetesini çökertti. 
 İnegöl Asayiş Büro Amirliği ekipleri, ilçe genelinde meydana gelen Oto Hırsızlığı konularıyla ilgili dedektif gibi iz sürdüler. 
İnegöl ve komşu ilçelerde yapılan araştırmalar neticesinde, İnegöl'de araçları düz kontak yapmak suretiyle çalıp, parçalanmak üzere dış ilçelere para ve uyuşturucu karşılığında satan H.U.(24)'yu tespit ettiler. 
Ekipler, Esentepe Mahallesinde H.U. ve suç ortağı Y.G.(24) isimli şahısları yakaladılar. 
Şüpheli H.U. ifadesinde, 2020 yılında İnegöl ilçesinden 16Y53xx, 16H40xx, 16KIV8xx plaka sayılı araçları çaldığını, iki aracı parçalanmak üzere Kestel ilçesinde M.E. isimli şahsa sattığını söyledi. 
3 gün önce 16PG7xx plakalı aracı Esentepe Mahallesinden Y.G. isimli suç ortağı ile çaldıklarını arabayı Cumhuriyet Mahallesine terk vaziyette bıraktıklarını belirten H.U.,16BH2xx plakalı  aracı Orhaniye Mahallesinden yine suç ortağı Y.G. ile çalıp Şibali Yoluna götürdüklerini burada aracın tekerleklerini ve aküsünü söküp S.K.(25) isimli şahsa sattıklarını kaydetti. 
İfadenin ardından suç eşyasını satın alan S.K. isimli şahıs da gözaltına alındı. 
Sorgulamanın adından H.U. ve Y.G. sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 
Ayrıca tutuklanan H.U.(24) isimli şahsın Farklı İllerden de bir çok Oto Hırsızlığı konularının şüphelisi olduğu, Tofaş marka araçları düz kontak yapmak suretiyle çaldığı tespit edildi.

Editör: TE Bilişim