Ülkemizin genelinde olduğu gibi, İnegöl’de de son günlerde araç yangınlarının artması dikkatlerden kaçmıyor. İlçede son 1 hafta içinde 10’a yakın araç, çıkan yangınlar nedeniyle kullanılamaz hale gelirken, şans eseri bu olaylarda hiç kimsenin burnunun bile kanamaması sevindirdi. Peki bu araç yangınlarının başlıca hangi ihmallerin sonucu nedeniyle gerçekleşti? İşte cevabı…

Yapılan araştırmalara göre araç yangınlarının oluşmasının başlıca nedenleri arasında, karbüratöre gelen benzin hortumlarının zamanla aşınması sonucunda sıcak motor üzerine yakıtın sızıntı yapması, karbüratörden damlayan benzinin manifold üzerinde dökülerek alev alması, yakıt iletim borularında meydana gelen hasarlar, rastgele çekilen elektrik tesisatının kontak yapması, trafik kazaları, sigara izmaritinin düşürülmesi, fren balatalarının aşırı ısınması, akümülatörden elektrik tesisatına fazla akım gelmesi, oto tamirhanelerinde dikkatsizce yapılan kaynak çalışmaları, marş dinamosunun elektriği akümülatör yerine aracın gövdesine gitmesi, LPG ile çalışan araçlarda bakır boru ve hortumlardan sızan gazın kıvılcım kaynağı ile birleşerek alev alması,  LPG ile çalışan araçlarda meydana gelen gaz sıkışması, güneş altında bırakılan aracın içerisinde yer alan çakmağın alev alması gibi sebeplerden oluştu.

Uzmanlar yangınların önüne geçmek için araçların uzman ellere emanet edilmesini öneriyor. Sürekli periyodik bakımların yapılmadığı araçlarda yangının riskinin büyük olduğu ısrarla belirtilirken, kullanıcı hatalarının yangınlarda büyük faktör oluşturması da dikkatlerden kaçmadı.

Editör: TE Bilişim