İnegöl Belediyesi, Yeni Mahallede yolun vatandaşın arsasından geçmesi nedeniyle mevcut yolu imar planına göre düzenlemek ve yağışlarda vatandaşın evlerine su girmesi nedeniyle yan yolların taş kaplama çalışması ve yeşil alan düzenlemesi için çalışmalara başladı.

Şehrin dört bir yanında hizmet seferberliğini sürdüren İnegöl Belediyesi, Yeni Mahalle Sena Sokak ile bu sokakla kesişen Pınar ve Sancak Sokaklarda düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Mevcut yolun vatandaşın arsasından geçmesi nedeniyle yolu imar planına göre düzenlemek ve yağışlarda vatandaşın evlerine su girmesi nedeniyle yan yolların taş kaplama çalışması ve yeşil alan düzenlemesi kapsamında devam eden çalışmaları, Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger yerinde inceledi.

HUZURLU VE DOĞAYLA UYUMLU ALANLAR

İnceleme sonrası konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Dülger, “İnegöl’de vatandaşımızın talep ve beklentilerini karşılayacak; yaşam standardını ve konforunu arttıracak, şehre hem estetik hem ergonomi katacak projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. İhtiyaç duyulan yerlerde yeniden inşa ederek ya da var olan yerlerin düzenlemelerini yaparak günümüzün gereklerine uygun yeni bir dizayn ile mekânsal değerleri yüksek projeler üretme gayreti içindeyiz. Çalışmalarımızda sadece yaşanılan yerler değil, aynı zamanda çevrenin tüm işlev değerlerini koruyarak sağlıklı, huzurlu ve doğayla uyumlu, yaşayan mekanlar oluşturmaya çalışmaktayız. Modern ama doğal yapıların da korunduğu aynı zamanda bireylerin toplum ile bütünleşeceği, alanlar oluşturmaya da özen gösteriyoruz. Bizler bu bilinç ve yapılan işin bir sonraki yapılacak iş için referans olacağı düşüncesiyle hizmet kalitemizi bir önceki işe göre daha da arttırarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Ekiplerin yapımını sürdürdüğü yol ve otopark düzenlemesine ilişkin de bilgiler veren Dülger, “Yeni Mahalle Sena Sokakta eski yol vatandaşın arsasından geçtiğinden, yol imar planına göre yerine alınıyor. Sena sokak ile kesişen Pınar ve Sancak Sokaklarda da yağışlarda vatandaşın evlerine su girdiğinden bunu önlemek için yan yolların taş kaplama çalışması ve yeşil alan çalışması yapıldı. Çamur olan zeminde 1 adet ekskavatör ve 4 kamyon ile 500 metreküp hafriyat yapılarak yerine 1.250 ton dolgu malzemesi yükleyici kepçe ile serildi. Parke taşı uygulamasında 450 mtül bordür ve 500 metrekare parke taşı uygulanmaktadır. Ayrıca bölgede 15 araçlık otopark ve yeşil alan düzenlemeleri de yapılmaktadır. Çalışmanın belediyemize maliyeti ise yaklaşık 40.000 TL tutarında. Çözüm odaklı, zamanı en iyi şekilde kullanan, koordinasyonu iyi sağlayan ve hareket kabiliyeti yüksek ekiplerimiz ile şehrin dört bir tarafında sahadayız. Çalışmalarımız aralıksız devam edecek, yapılan bu çalışmanın vatandaşımıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim