Hamzabey mahallesinde ikamet eden ikizler kardeşler, sokağa çıkma yasaklarını fırsat bilip evlerinin bahçesinde tekne motorundan yaptığı 3 tekerlekli çöl aracını, görenleri hayrete düşürüyor. 2.5 aylık süre içerisinde arkadaşlarını hurda aracından ve hurdacılardan topladıkları malzemelerle sokağa çıkma yasağı kapsamında evlerinin bahçesinde çalışan ikiz kardeşler, kendi tasarımları aracı ürettiler. 50 kilometre hıza ulaşan araç 3 litre kapasiteli bir depo benzinle 100 kilometre mesafe gidiyor.

ARKADAŞLARIMIN ARAÇLARINDAN MALZEME ALDIM

İnegöl’ün Hamzabey mahallesinde ikamet eden ikizlerden Durmuş Çalışkan(60), “Benim kafamda böyle bir hayal vardı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında da evde kalınca oldukça zamanım oldu. Teknemin motorunu söktüm. Aracımın tamamın toplama malzemelerden oluşuyor. Arkadaşlarımın hurda araçlarından aldığım malzemeleri bir araya getirdim. Aracımın lastiklerini hurdacıdan aldım” Dedi.

HURDACIDAN SATIN ALDIM

50 kilometre hıza ulaştığını belirten Çalışkan, “Aracım tamamen benim tasarımım. Daha isim vermedim ama örümcek diyebiliriz. Bunun daha da gelişmiş halini  yapacağım. Bu benim kullandığım cipimden daha iyi. Geziyorum, balık tutmaya gidiyorum. Tek kişilik. Bunu uzatıp 2 kişilik yapacağım. 15 liralık yakıt ile uzun süre geziyorum. Başardık” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim