Sultan Su İnegölspor Kulüp Başkanı Kani Ademoğlu, katıldığı canlı yayın programında sezon değerlendirmesinden puan silme tartışmalarına, kongre sürecinden şehirdeki destek eksikliğine kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.
“ÇOK CANIMIZ YANDI AMA PES ETMEDİK”
Sezon boyunca takımın birlik ve beraberlik içerisinde mücadele ettiğini söyleyen Ademoğlu, futbolcuların ve taraftarların büyük fedakârlık gösterdiğini belirtti. Takımın, sahip olduğu mütevazı bütçeye rağmen önemli bir başarı ortaya koyduğunu ifade eden Ademoğlu, hakem kararlarından dolayı ciddi mağduriyet yaşadıklarını söyledi.
Başkan Ademoğlu açıklamasında, “Birbirine bağlı olan, gruplaşma olmayan, sürekli kardeşlik içerisinde olan futbolcu grubumuzla mücadele ettik. İnegöl’ümüzü en güzel şekilde temsil ettiklerine gönülden inanıyorum. Taraftarımız da aynı şekilde, her zaman hep bizimle birlikteydi. Sezon boyunca hiçbir zaman bizleri yalnız bırakmadılar. Evlerinde ailesini bırakıp İnegölspor uğruna binlerce kilometre yol yaptılar. Hepsinden Allah razı olsun. Hakemlerden çok canımız yandı, sadece bir maçta bir tane hakemi tebrik ettim, anasının ak sütü gibi helal olsun ona. Ama genel anlamda hep operasyon hakemleri görev aldı. Bugün ikinci liglerde VAR sistemi olsaydı emin olun ki İnegölspor ilk üçün içinde olurdu, bu tartışmasız.” dedi.
“BU BÜTÇELERE BU HEDEFLER BAŞARIDIR”
Sezon başında belirlenen bütçe ve hedefler doğrultusunda önemli bir mücadele ortaya koyduklarını dile getiren Ademoğlu, Play-Off’a kalınsa da kalınmasa da takımın alkışı hak ettiğini söyledi.
Ademoğlu, “Sezona başladığımız mütevazi bütçe ile bugün geldiğimiz noktada bir başarı var mı derseniz evet başarı şampiyonluktur ama bu bütçelere bu hedefler bence başarı. Dokuz ay da bu güzel yürekli kardeşlerimiz şehrimize heyecan kattı, şehri heveslendirdi, matematik yaptırdı hepimize… Play-Off’a kalsak da kalmasak da alkışı hak ettiler.” dedi.
“CAMİALARA GÖRE AYIRIM YAPILMAMALI”
Puan silme cezalarına ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmaları da değerlendiren Ademoğlu, geçmişte İnegölspor’un da puan silme cezası aldığını hatırlatarak, bu konuda hiçbir kulübe ayrıcalık tanınmaması gerektiğini ifade etti.
Ademoğlu, “Puan silme durumunu da yakından takip ediyoruz; kim olursa olsun şartlar yerine getirilmediyse puanı silinmeli. Geçtiğimiz yıl bizim de silindi, biz sesimizi çıkartmadık. Camialara göre ayrım yapılmamalı. Adaletin olmadığı yerde şartlar eşit olmaz, adaletin sağlanması gerekiyor. Büyüklük camia ile olmaz, büyüklük sahadaki duruş, karakter ve ahlakla olur. Maalesef kuruluş tarihi eski olan camialar kibir ve ego yapıp kendilerini üstün görme derdindeler. Üstünlük sahada oyunla oluyor, misafirperverlikle oluyor. Biz her zaman hoş görüden yanayız, İnegölspor’un da hakkını kimseye yedirtmeyiz.” dedi.
“KONGRE SÜRECİ DÜŞÜNÜYORUZ”
Kulübün geleceğine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Ademoğlu, yönetimi güçlendirmek amacıyla kongre kararı alabileceklerini ifade etti. Göreve talip olacak isimlerin önünü açmaya hazır olduklarını belirten Ademoğlu, İnegöl’de kulübe katkı sunabilecek çok sayıda isim olduğunu söyledi.
Kongre süreciyle ilgili konuşan Ademoğlu, “Kongre kararı almayı düşünüyoruz, gücümüze güç katmak istiyoruz. Eğer ki görevi bir arkadaşımız almak için talip olursa da teslim etmekten onur duyarım. İnegöl’de kaliteli insanlar var bu insanların da şanlı kulübümüzde görev yapmalarını arzu ederim. Sezon başında 48 saatte kurduğumuz yönetim kurulumuz bugün layıkı ve şerefiyle görevine en iyi şekilde yerine getirdi. Tazelenmek iyidir, bu nedenle kongremizi güçlenmek adına yapmak istiyoruz.” dedi.
“İNEGÖLSPOR ŞAHSİ ÇIKARLARIN KURBANI EDİLEMEZ”
Şehirde bazı kişilerin şahsi çıkarlar nedeniyle kulübe destek vermediğini öne süren Ademoğlu, bu duruma sert tepki gösterdi. Bazı isimlerin kendi talepleri karşılanmadığı için kulübe sırt çevirdiğini ifade eden Ademoğlu, bunun İnegölspor’a zarar verdiğini söyledi.
Ademoğlu açıklamasında, “Sivil toplum kuruluşlarında çoklu adaylar çıkıyor, İnegölspor’a da aylar bekliyoruz. Buradan net konuşuyorum; İnegölspor yalnız bırakılıyor. Bir meslek grubu başkanı 100 bin TL parça parça destekte olacak; neymiş belediyeye kızıyormuş da destek olmayacakmış. Arıyorum cevap yok, mesaj gönderiyorum cevap yok. Hayırdır? Sonradan öğrendik ki bir işi görülmemiş diye destek olmayacakmış. Bu kişi de hem eski yöneticimiz, hem de İnegöl’de bir meslek grubunu temsil ediyor. İnegölspor kimseden üstün değildir. Sahiplenen herkese teşekkür etmek boynumuzun borcudur ancak küçük ve şahsi hesaplarla şehre zarar vermek kimseye yakışmaz. Ben Kani Ademoğlu olarak düz adamım, asla kimseden şahsi bir beklentim yok. Adam ahlaksız tekliflerde bulunuyor, yerine gelmeyince cezayı da İnegölspor’a kesmeye çalışıyor. Yok öyle bir şey.” dedi.
“ŞEHRİN TÜM KURUMLARI MASADA OLMALI”
İnegölspor’un yalnızca yönetimin değil, tüm şehrin ortak değeri olduğunu vurgulayan Ademoğlu, şehirdeki kurum ve kuruluşların kulübe daha fazla destek vermesi gerektiğini söyledi. Bu kapsamda destek veren isimlere teşekkür eden Ademoğlu, bütçenin şehir ortaklığıyla oluşturulması gerektiğini belirtti.
Ademoğlu, “İnegöl büyük bir ilçe. Burada İTSO, MÜSİAD gibi büyük kurumlar var. Siyasetin hızlı olduğu bir şehir. Sezon başında da hepsini aradım, hepsinden destek istedim. İnegölspor; İnegöl şehrinin, halkının takımıdır. Herkes de bu parçada bulunmak durumunda. Bizlere gecesini gündüzü katarak çok önemli destekler veren İnegöl Belediye Başkanımız Alper Taban, Kaymakamımız Eren Arslan, AK Parti Bursa Milletvekilimiz Ayhan Salman olmak üzere Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Yavuz Uğurdağ’a, Mobiliyum AVM Başkanımız Talha Timur Han’a, Yenice Organize Sanayi Bölgesi Başkanımız Nedim İncebay’a, İnegöl Organize Sanayi Bölgesi Başkanımız Zeki Şahin’eSultan Su ve Kınık Maden Suları başta olmak üzere kıymetli sponsorlarımızdan Allah razı olsun. Hepsi destekler de bulundular ama gerçekten yetmiyor. Dünyada bir sıkıntı var. Odalar belirli aidatlar toplarken belli bir bütçeyi de İnegölspor’a aktarmaları gerekiyor. İşin içinde olup masada temsil etmeleri lazım. Bütçeyi İnegölspor yönetimlerine değil, şehrin ortak değerleriyle oluşturulması lazım. Kararı şehir olarak vermemiz lazım…” dedi.
“BAZI DEĞERLER PARADAN ÜSTÜNDÜR”
Başlatılan billboard projesi kapsamında şehir dışından gelen yüksek meblağlı bir reklam teklifini kabul etmediklerini belirten Ademoğlu, İnegöl’ün değerlerini her şeyin üzerinde tuttuklarını ifade etti.
Ademoğlu, “Başlattığımız billboard projesinde Kayseri’den 1.5 milyon TL’lik reklam talebi geldi. Mobilya fuarı döneminde bizlere bu talebi yaptılar, biz kabul etmedik. Çünkü bazı değerler paradan üstündür. Biz bu bilinçle hareket ediyoruz. Biz İnegöl’ün tamamını temsil ediyoruz, biz İnegöl milliyetçisiyiz. Biz bu duruşu sergilerken diğer esnafımızdan da destek beklediğimizi belirtiyoruz. Avarlar Kavşağı’na yakın mağazalarımız olmak üzere tüm esnafımızdan, marketlerimizden buradaki alanlarda firmalarının reklamlarının yer almasını istiyoruz.” dedi.
“VEREBİLECEKKEN İŞİ ZORA SOKANLAR DA VAR ”
Şehirde bazı firmaların kulübe önemli destek verdiğini, bazılarının ise yeterince katkı sunmadığını belirten Ademoğlu, isim vererek değerlendirmelerde bulundu.
Ademoğlu, “Mobiliyum AVM, Mobilimo AVM’lerimize teşekkür ediyorum. İMOTİM’in samimi bir destek sağlamak istediğini düşünmüyorum. Ara sokaktaki beş firmamızın sağladığı destek kadar bizlere destek sağlamadılar. İnegöl AVM’den bir kuruş alamadık, görüşmeler sağladık ama kafayı kuma gömüp saklanma peşindeler. Şehir dışından gelen Bursa marketleri var; bunlardan biri de DİP Market. Onlardan Allah razı olsun, çok iyi destek verdiler. Bu samimi bir destekti. Özen Gross’a gittik, bir miktar söyledi resmen komedi. Başından savma işlerine karşıyız; İnegöl’den kazanıyorsan İnegöl’e destek vermek zorundasın. Bunu anlamaları gerekiyor…” dedi.
“CEZAYI İNEGÖLLÜLER KESER”
Açıklamalarının sonunda şehirde yalnızca ticari kazanç amacıyla bulunan firmalara tepki gösteren Ademoğlu, İnegöllü vatandaşlara çağrıda bulundu.
Ademoğlu, “Bugün İnegöl’ün değerleriyle dertleşmeyen, sadece buradaki insanların cebinden parasını almaya gelen firmalara cezayı İnegöl halkı keser. Sadece spor değil; eğitim, sağlık hiçbir faydada yok. Sadece ticari amaçla İnegöl’e hizmet edilmez. İnegöllü vatandaşlarımızdan rica ediyorum; sadece para odaklı düşünenlerden lütfen alışveriş yapmayın. Bakkalda, pazardan almak daha değerli.” dedi.





