Camilerin içerisinde yer bulamayan vatandaşlar, cami bahçelerinde hasır ve kilimlerin üzerinde namazlarını kıldılar.
Kur’an-ı Kerim'de, bin aydan hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi dolayısıyla birçok ilde camiler doldu taştı. İnegöl'de, Kadir Gecesi'nin feyzini yaşamak isteyen binlerce kişi, iftardan hemen sonra camilere akın etti. İnegöl'ün tarihi ibadet mekanlarından biri olan İshakpaşa Camisine gelenler, 'Bin aydan daha hayırlı' olarak nitelendirilen Kadir Gecesi'nin manevi atmosferini teneffüs ettiler. Tarihi mekanın dolması üzerine, birçok kişi caminin bahçesine serdikleri seccade ve sergiler üzerinde teravih namazını kıldılar.
Akşam namazından itibaren İshakpaşa Camisinde başka bir canlılık başladığını belirten İlçe Müftüsü Bayram Canbey, "Cami avlusunda topluca iftar verildi. İshakpaşa Camii ve civarı, Kadir Gecesinde İstanbul’daki Eyüp Sultan Camii neyse aynı o coşkuyu yaşadı. Gece sabaha kadar İshakpaşa Camisi ve Sani Konukoğlu Camisi ibadete açık kaldı. İsteyen vatandaşlarımız sabaha kadar ibadetlerini huşu içerisinde  yaptılar” dedi.
Mübarek Kadir Gecesini en verimli  şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını anlatan Müftü Canbey,  “Caminin avlusundaki programlardan sonra gece tekrar camiye geçerek, Tespih Namazı kıldık, arkasından Teheccüd namazı (gece namazı) kıldık. Programımız Sahur vaktine kadar uzadı. Herkes sahurunu yapıp yeniden camide buluştu. Sabah namazını da eda ettikten sonra Kadir Gecemizi eda etmiş olduk. Bu geceyi çok uyanık bir şekilde geçirmenin sevincini yaşıyoruz. Cenab-ı Allah Kuran-ı Keriminde soruyor Peygamber efendimize, ‘Sen Kadir gecesini bilir misin?’ Ve arkasından yine kendisi cevaplıyor, ‘Bin aydan daha hayırlı gece.’ Bu hesaba göre 80 küsur yıl ediyor. Akşam namazıyla başlıyor, tan yerinin ağarmasına kadar devam ediyor” diye konuştu.
Müftü Canbey, “Bol bol Kur’an-ı Kerim okunduğunu, kaza namazları kılındığını, Peygamber Efendimize salatu selamlar getirildiğini belirterek, son zamanlarda özellikle Mısır ve Suriye’de, Afganistan’da, Irak’ta Filistin’de pek çok mazlum insanın zulme uğradığını, öldürüldüğünü, şehit edildiğini, bütün bunların da bertaraf olması için, Kadir Gecesi boyunca sık sık dua ettiklerini kaydetti.

Editör: TE Bilişim