Her yıl yapılan ölçü

Her yıl yapılan ölçü ve tartı aletlerinin beyanı ile damgalanma işlemleri, artık Belediyede değil, Belediye Zabıta ekipleri ve ölçü ayar-damga memurları tarafından, işyerlerine gidilerek, işyerlerinde yapılacak. 
Dün saat 16.00'da makamında basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, eksik tartan ölçü ve tartı aletlerinin bulunduğu iş yerlerine cezai müeyyideleri uygulayacaklarını bildirdi.
YERİNDE DENETİM YAPACAĞIZ
Zabıta Müdürü Hüseyin Kurt'un hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, "Ticaret amacıyla kullanılan her türlü ölçü ve tartı aletlerinin periyodik muayeneleri, ayarları ve damgalarının yapılması ile beyanname verilmesi zorunludur. Bilindiği gibi esnafımız, her yıl yapılan ölçü ve tartı aletlerinin beyanı ile damgalanma işlemlerini yapmak için aletlerini belediyemize getiriyorlardı. Belediye olarak, bu ve bundan sonraki yıllarda vatandaş ve esnafımıza iş kaybı yaratmamak, belediyemize kadar onları yormamak için yerinde denetimlere başladık" dedi.
BİN 250 LİRA CEZA KESİLECEK
Ölçü ve tartı aleti kullanan esnaf ve vatandaşlara, beyan ve damga işlemlerinin eksikliğinden dolayı terazi başına bin 250 TL para cezası kesileceğinin altını çizen Şen, "Esnafımızın bu duruma maruz kalmamaları için böyle bir uygulamayı gerekli gördük. Denetimler, İnegöl merkez, Alanyurt bölgesi, Akhisar ve Huzur mahalleri ile tüm köyleri kapsamaktadır. Denetim esnasında arızalı ve eksik tartan teraziler kullanımdan kaldırılacak veya eksiklikleri giderilmesi sağlanacaktır. Eksiklikleri görülen teraziler için gerekli yasal işlemler yapılacaktır" diye konuştu.
Başkan Yardımcısı Şen, konuşmasına şöyle devam etti; "Yaptığımız uygulamaya paralel olarak bundan sonraki yıllarda da ‘beyan işlemi’ Ocak - Şubat aylarında, ‘damga işlemleri’ de Mart ayının 20. gününden itibaren sürdürülmeye devam edecektir. Bu çalışma, ölçü ayar-damga memurlarımız ve zabıta memuru arkadaşlarımızla beraber yürütülmektedir. Çalışmamız esnafımızın menfaati gözetilmek suretiyle başlamış olup, uygulamamızın hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum."

 

Editör: TE Bilişim