Instagram hesap silme artık Instagram hesabınızı tamamı ile kapatacağınızı ve tüm verilerin silinebileceği anlamına gelir. Eğer Instagram hesabınızı daha fazla kullanmak istemiyor ve bırakacağınızdan eminseniz tamamı ile kapatmak için Instagram hesap silme işlemini tercih edebilirsiniz. Eğer Instagram hesabınızı bir sürelik kapatık sonra tekrardan kullanmak tercihiniz ise sizlere Instagram dondurma işlemini tavsiye ediyoruz.

Instagram ve diğer sosyal medya uygulamaları insanlarda bağımlılık haline gelip insanların zamanını verimli bir şekilde kullanmasına engel oluyor. Kitap okumak, arkadaşlar ile oturup sohbet etmek, araştırma yapmak ve hatta kimi zaman çalıştığımız iş yerinde işlerimizi yapmak konusunda bile büyük bir engel oluyor. Sizde gerçek yaşamınıza az önem verdiğinizi fark edenlerden iseniz hesabınızı silebilirsiniz.

Instagram Hesabı Nasıl Silinir?

Instagram hesabınızı silmek tüm verileriniz: takipçilerinizin, fotoğraflarınızın, mesajlarınızın yaptığınız tüm etkinliklerin silinmesine sebep olacaktır. Gönderdiğiniz mesajlar yada yorumlar hesabınız silinse dahi karşı tarafın mesaj kısmında yada yorum alanlarında duracaktır. Eğer temiz bir hesap silme işlemi istiyorsanız direkt mesajları silemiyor olsanız bile hesabınızı kapatmadan önce fotoğraflara yada videolara yapmış olduğunuz yorumları sildikten sonra hesabınızı kapatabilirsiniz.

Instagram Hesap Silme Linki

instagram hesap silme

  1. Instagram hesabınızı kalıcı olarak silmek istiyorsanız öncelikle buradaki linke tıklayın.
  2. Ardından karşınıza yukarıdaki görseldeki gibi hesabı neden silmek istediğinizi soran bir pencere çıkacak. Bu pencereden hesabı neden sildiğinizi belirtin.
  3. Hesap silme nedenini seçtikten sonra açılan kısımdan Instagram şifrenizi tekrardan girin ve "Hesabımı Kalıcı Olarak Sil" butonuna tıklayın.
  4. Bu işlemi yaptıktan sonra Instagram silme işleminiz tamamlanacak ve kısa süre içerisinde verileriniz silinecektir.

NOT! Eğer isterseniz bir sürelik hesabınızı kapatmaktan yanaysanız Instagram geçici olarak kapatmak için hesap dondurma seçeneğini kullanabileceğinizi unutmayın.

Editör: TE Bilişim