Üniversite öğrencilerine teknolojik cihaz ve internet desteğini içeren bir karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla Resmi Gazete'de duyuruldu.

Karara göre, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan 26 yaşından genç yükseköğretim öğrencileri, açık öğretim öğrencileri hariç olmak üzere, tek seferlik bir teknolojik cihaz ve bir yıllık internet desteği alacaklar.

Destek, mobil telefonlar ve bilgisayarlar gibi cihazların elektronik fatura ile alındığı durumlarda geçerli olacak ve nihai satış fiyatı 9,500 Türk Lirasını aşmamalıdır.

Ancak, ikinci el cihaz alımları bu destek kapsamının dışında tutulacak.

Her öğrenci, tek seferlik olarak en fazla 5,500 Türk Lirası tutarında teknolojik cihaz desteği alabilecek.

Bu öğrencilere 12 ay boyunca aylık 10 GB ile yıllık toplamda 120 GB ücretsiz internet hizmeti sağlanacak ve bu hizmet bir hatla sınırlı olacak.

Mobil telefon cihazları, destekten yararlanma tarihinden itibaren en az 2 tam yıl süreyle sadece destek alandan tarafından kullanılmalıdır.

Kararda belirtilen şartların ihlali veya desteklerin usulsüz kullanılması durumunda, destek alınan miktar, ödemenin yapıldığı tarihten itibaren 21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı "Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun"un 51'inci maddesinde belirlenen gecikme zammı oranında hesaplanacak faizle birlikte geri alınacaktır.

Bu destekler, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın özel olarak ayırdığı bütçe kaynaklarıyla finanse edilecektir.

Uygulamaya ilişkin detaylar, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Yükseköğretim Kurulu'nun görüşleri doğrultusunda Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından netleştirilecektir.

Bu karar, 1 Kasım'da yürürlüğe girecektir.

Editör: Berfe KURT