Bugün saat 10.00'da kongrenin ilk oturumunda çoğunluk arandı. İlk oturumda çoğunluk sağlanamadı. İkinci oturum aynı gün saat 12.00'de start aldı.
Kongre saygı duruşu ve İstiklal marşıyla başladı.
Kongrede konuşan Erkan Dönmez, "‘Benim işim sevgi için, dostun eli gönüllerdir gönüller yapmaya geldim’ der Yunus Emre, Anadolu erenlerinin sözleriyle başlamak istedim. İnegöl İlçe Kongremizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Kongremizin ismi sevgi ve saygı olsun arkadaşlar. Öncelikle hepiniz hoş geldiniz. 2003 yılında beri Cumhuriyet Halk Partisi’nde görev yapıyorum. Görev aldığım ilk gün Necmi Demir abimle tanıştım. Allah rahmet eylesin. Ahirete göçmüş ve geçmişte tanıştığım değerli başkanlarımı burada anıyorum. Çünkü benim üzerimde çok emekleri var.
22 yılımı tamamladım Cumhuriyet Halk Partisi’nde. İlk görevim Türkiye’nin en genç belediye başkanı olmaktı. 2004 yılında yerel yönetimleri kazanarak 10 yıl boyunca belediye başkanlığı görevinde bulundum. Bugünde delege seçimlerine baktığımda delegasyona bire bir gidemediğim delegeler var bunlar lütfen kusuruma bakmasınlar.
Bazıları dedi ki beyaz liste neden adayını açıklamıyor. Kendi kendime çeliştim, bu iftiralardan korktum. Bazı yalan konuşmaları delegelerimizin ağzından da duydum. Ailemin Doğru Yol Partili olduğunu söylediler. Sağcı bir kentte sağcı bir ailenin çocuğu olmaktan gurur duyuyorum.
Şimdi bana soracaksınız iftira atılmış, hesap sormayacak mısın. Evet hesap soracağım ama bu salonda olanlardan değil. Bu salonla birlikte AKP iktidarından hesap soracağım. Belediyecilikte çalışmayan Alper Taban’dan hesap soracağım.
“Bir İnegöllülük veya İnegöllü olmamak”
Bu partide kim İnegöllü ve İnegöl’e dışarıdan gelmiş insanlarla birlikle, birlik ve beraberliği aşılayarak bu partiyi ayağa kaldırabiliriz. Asla İnegöllülük vurgusu yapmadım yapmayacağım. Ben size kahve kahve gezmeyi, kışın kar altında yazında güneşin altında yorulmayı, köy kahvelerinde sabahlamayı, vatandaşlarımızın elini tutmayı vaat ediyorum. Denizler, Ulaşlar Tam bağımsız Türkiyeli gençler vaat ediyorum.
“Bu Seçimde Hiçbir Zaman Adil Olmadınız”
Ben emeklerinden dolayı sayın başkanımıza çok teşekkür ediyorum ama yine diyorum ki anti demokratik bir delege seçimiyle karşı karşıya kaldım. 23 tane tutanağımız var elimizde. Genel merkez ve il başkanımıza da gönderdik hatta bir tutanağımızı Çavuş köy delegemizle birlikte kendisine götürdük ‘Ben bu dilekçeyi alırım teslim tutanağı dahi vermem’ dedi. Çavuş köy delegemiz ‘Bu yaptığınız bana hakarettir’ dedi. Hoca köyde 7 tane oy kullanacak arkadaşımız var. 7’si kullandı biri de 12.30’ta oy kullanmak istedi ama maalesef dedi ki ‘Sandıklar kapandı’ hemen sayıma geçti. Orada berabere bitecek seçimin sonucunu kendisi belirlemiş oldu. Kayapınar delegesi geldi, onu yazdı. Bir sonra Süleyman abiyi getirdiğimizde ‘Sandığı kapattık’ dedi. Şimdi adil bir seçim olduğunu iddia ediyor. Lütfen başkanım bu seçimde hiçbir zaman adil olmadınız."
CHP İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin “Sevgili yol arkadaşlarım, kıymetli delegeler Cumhuriyet Halk Partisi İnegöl İlçe Başkanlığımızın 39. Olağan Kongresinde hepiniz hoş geldiniz. Haksız yere tutuklu belediye başkanlarımıza ve Sayın Ekrem İmamoğlu’na özgürlük dileklerimi yolluyorum.
Kongremizin partimize, ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. İlçe başkanlığına aday olan değerli arkadaşım Erkan Dönmez’e başarılar diliyorum.
Bugün seçeceğimiz kadrolar yalnızca ilçe seçimiyle ilgili olmayıp, müstakbel iktidar partisinin kadrolarını seçecek. Bu yüzden bugün gerçekleştireceğimiz kongre sonuçları ilçemiz ve ülkemizin geleceği için önemlidir.
Değerli dostlar, 13 Ağustos 2023’de göreve geldiğimiz günden beri partimizin hem fiziki hem de siyasi açıdan daha güçlü hale getirmek için gayret gösterdik. İlk işimiz parti binamızı yenilemek oldu. Sandık seçim üyelerimiz 678 sandıkta görevlilerimiz hazır.
Bu resimleri görüyorsunuz. Bunlar iftara diyecekler. Arkadaşlar böyle bir iftira atılabilir mi? Bir tane Cumhuriyet Halk partisi adayıyla resimleri varsa ben adaylıktan çekileceğim. 14 Mayıs’ta seçimi kaybediyorsun 28 Mayıs’a kadar ortalıkta yoksun. Bu kabul edilemez. Cumhurbaşkanlığından daha önemli değil bizim milletvekilimiz.
30 Mart akşamı herkese görev verdim. Erkan dedim sen bir okuldan görevlisin. Sandık görevlisi diye lanse ediyorlar. Doğru değil, o hikayeyi de anlatacağım. Diyoruz ki siz tecrübeli insansınız, ben milletvekili adayıyım dedi. 86 yaşındaki insanın gelip nerede görev verirsen hazırız dedikleri yerde bu arkadaşların bunu yapması doğru mu?”
Konuşma yapan CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Türkiye’nin sıradan bir ortadoğu ülkesi olduğunu belirterek, ortadoğu ülkelerinde halkın özgür olmadığını iddia etti. Ülkenin açık cezaevine döndüğünün altını çizen Sarıbal, ülkenin kurtuluş partisinin CHP olduğunu söyledi.
Ayrıntılar geliyor...