İnegöl Posoflular Kü

İnegöl Posoflular Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, İnegöl Belediyesinin katkılarıyla organize edilen geceye katılan ünlü şiir sunucusu Dursun Ali Erzincanlı, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.
Geçtiğimiz Pazar günü saat 19.30’da Kapalı Spor Salonunda düzenlenen geceye, Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel, AK Partili  bazı yönetim kurulu üyeleri, MHP İlçe Başkanı Fahri İnkaya ve bazı yönetim kurulu üyeleri, SP İlçe Başkanı Bahri Urgun ve SP Belediye Meclisi üyeleri Özgür Öztürk ile Ayhan Baygın, bazı dernek ve oda başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
İzmirli Hafız Nihat Ateş'in Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından programın açılış konuşmasını yapan İnegöl Posoflular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hakan Ergül, "Bazen, örf adet ve geleneklerimizi yaşatmak, kültürümüzün güzelliklerini paylaşmak için, bazen de tüm ilçemizi bütünleştiren, kaynaştıran faaliyetlerde bulunduk.            İlçemizde, bizler gibi etkinliklerde bulunan, Kafkaslardan, Balkanlardan, Anadolu’dan yurdumuzun bir çok yerinden gelen insanlarımızın kurdukları 24 adet yöresel derneğimiz var. Bu derneklerimizin çok olması, ilçemizin sosyal ve kültürel anlamdaki güzelliğinin, zenginliğinin göstergesidir. Dünyada bulunan tüm Müslümanlar için, kuşkusuz en önemli gün, asırlardır Mevlit Kandili olarak kutladığımız sevgili Peygamberimiz dünyaya teşrif ettiği gündür. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türk Diyanet Vakfı, bu büyük geleneğimizi, daha büyük bir coşku içerisinde geçmesi için, peygamber efendimizin doğum gününün içerisinde olan haftayı, Kutlu Doğum Haftası olarak ilan etmiştir. 1989 tarihinden bu güne kadar, Türkiye’de ve birçok yerde, Peygamber efendimizin örnek hayatı, sadece Müslümanlara değil, tüm insanlara kattığı değeri anlamak için etkinlikler yapılmaktadır. Bu sene 14 Nisan, 20 Nisan tarihleri arasında yapılacak olan Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde, bu gün burada bulunan çok değerli sanatçı misafirlerimizin programlarının yoğun olduğundan, bizler bu programı, İnegöl Belediyesiyle birlikte, Kutlu Doğum Haftası adı altında etkinliklerimizi yapmak istedik. Bu güzel ortamın oluşmasında bizlere, maddi ve manevi katkı sağlayan, başta İnegöl Belediyesi olmak üzere, sponsor olan tüm firmalarımıza, katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.
ÜNLÜ SANATÇILARDAN İLAHİ ZİYAFETİ
Konuşmanın ardından sahne alan ünlü ilahi sanatçıları Ender Tekin ve Fatih Soylu, seslendirdikleri ilahilerle katılanlara adeta bir ilahi ziyafeti verdiler. Geceye ayrı bir ren, ayrı bir duygu  katan ilahi sanatçılarının konseri yaklaşık yarım saat sürdü.
SPONSORLARA PLAKET
İlahi konserinin ardından, gecenin gerçekleştirilmesinde maddi destek veren sponsorlar için Dernek tarafından hazırlanan şükran plaketleri, Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel tarafından takdim edildi.
ERZİNCANLI, DUYGU DOLU ANLAR YAŞATTI
Özelikle Peygamber Efendimize atfedilen naat-i şerifleri seslendirmesiyle tanınmış olan, vatandaşların gönlüne taht kuran Dursun Ali Erzincanlı sahne alınca duygu dolu anlar yaşandı. Erzincanlı, '52 gün', 'Kırk Yaşındayım', 'Bedir', 'Gelseydin' ve 'Ümmüzer' şiirlerini seslendirdi. Yaklaşık bir saat boyunca sahnede kalan Erzincanlı, seslendirdiği eserler ile vatandaşların beğenisini ve takdirini kazandı. Konserin sonunda Erzincanlı'ya gecenin anısına birde çiçek takdim edildi.

 

Editör: TE Bilişim