Kara Kuvvetleri Komu

Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) tarafından, her yıl engelli vatandaşlar için ülke çapında düzenlenen “Bir Günlük Temsili Askerlik” uygulaması kapsamında, İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği (İZED) üyesi 5 özürlü genç için, önceki akşam  Özkaya Düğün Salonunda düzenlenen Kına Gecesinde asker kınaları yakıldı.

Önceki gün saat 20.00'de düzenlenen eğlenceye Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Sadettin Cangül, CHP Bursa Milletvekili Adayı Semih Özsaraç, MHP Bursa Milletvekili Adayı Hasan Toktaş, SP Belediye Meclis Üyeleri Özgür Öztürk, Ayhan Baygın, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Tülay Amuk, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Muharrem Elmacı, Umuteli Sosyal Yardım Derneği Başkanı Rasim Solmaz, İZED Yönetim Kurulu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan İZED Başkanı Halil Peynirci, bir günlük temsili askerlik uygulamasından hem ailelerinin hem de özürlü çocukların çok mutlu olduklarını belirterek, "Programda kardeşlerimize kına yakılacak. Perşembe günü de Bursa Jandarma Alay Komutanlığında bir gün askerlik yapacaklar. Akşama kadar yanlarında birer refakatçi askerle beraber bu kardeşlerimiz asker elbisesi giyerek, bir gün askerlik yapıyorlar. Geçen sene 7 kardeşimiz gitmişti. Bu sene ise 22 yaşındaki Aytaç Çoban, Fatih Tunabay, Halil Laleci, Emre Deniz ve Uğur Demiral kardeşlerimiz İnegöl Belediyesi tarafından tahsis edilen bir otobüsle yarın asker olacaklar. Aileleri ve bizler çok mutluyuz. Bizlere böyle bir imkanı tanıyan, Kına Gecemize katkısı bulunan, katılan  herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, CHP Bursa Milletvekili adayı Semih Özsaraç, MHP Bursa Milletvekili adayı Hasan Toktaş, İZED Başkanı Halil Peynirci ve Başkan Yardımcısı Berrin Demiral, bir günlük temsili askerlik yapacak olan gençlere asker kınası yaktılar. Gençler ve yakınları müzik eşliğinde çiftetelli oynayıp, halaylar çekip bol bol eğlendiler.

Bir gün süreyle vatani görevlerini yerine getirecek olan İnegöllü engelliler, İnegöl Belediyesi tarafından tahsis edilen bir otobüsle, dün saat 08.00’de Ziraat Bankası önünden Bursa’ya hareket ettiler. 12 Mayıs 2011 Perşembe günü (dün) Bursa’da toplanan engelliler, Bursa Jandarma Alay Komutanlığında bir gün askerlik yaptılar. Halka açık olarak yapılan bir günlük askerlik kapsamında, engellilere, yemin töreni, silah ve mühimmat tanıtımı yapıldıktan sonra yemek ve ardından da kokteyl verildi. Özürlü gençlerin, bir günlük askerlik görevlerini yerine getirirken gayet heyecanlandıkları ve mutlu oldukları gözlendi.

Editör: TE Bilişim