Popüler rotaların dışına çıkmak, Avrupa’nın farklı şehirlerini de yakından keşfetmek isteyen gezginler için pek çok seçenek mevcut. Rutin yoğunluğundan sıyrılıp, güzel bir gezi planı yapmak isteyen gezginler için Avrupa’da yakından keşfedilmeyi bekleyen birçok şehir bulunuyor. Ekonomik bir seyahat planı yapmak istiyorsan, Pegasus’un ucuz uçak bileti fırsatlarını kaçırma! Sen de hemen uçak bileti al, Avrupa’ya uçmanın keyfini çıkar! Peki, Avrupa’da gezginlerin ilgi odağı olmayı başaran şehirler hangileridir? Bu şehirlerde mutlaka gezilmesi gereken lokasyonlar nerelerdir? Bu rotalarda mutlaka deneyimlenmesi gereken lezzetler hangileridir? İşte, yeni yerler keşfetmeyi seven gezginlerin merak ettiği sorular ve cevapları…

Avrupa Seyahatinizi Taçlandıracak Şehirler

Avrupa ülkelerini yakından görmeyi hedefleyen gezginlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken birçok lokasyon bulunur. Popüler rotaların yanı sıra; tarihi, doğal ve mimari güzellikleriyle ilgi odağı olmayı başaran ve gezginlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken rotalar listesinde yer alması gereken pek çok adres vardır. İşte, Avrupa seyahatinizi taçlandıracak başlıca adresler…

-  Basel, İsviçre: İsviçre’nin kuzeybatısında konumlanan Basel, Avrupa’nın en önemli metropollerinden biridir. Her yıl milyonlarca turiste ev sahipliği yapan şehirde, özellikler yaz aylarında önemli birçok etkinlik düzenlenir. İsmini eski Yunancada imparator anlamına gelen “Basileus” kelimesinden alan şehir, köklü bir tarihe sahip olması yönüyle Avrupa’nın önemli şehirleri arasında yer alır. Buradaki Basel Üniversitesi, İsviçre’nin en eski üniversitesi olarak bilinir. Şehrin içinden geçen Rhein Nehri de, kente büyüleyici bir güzellik katar. Basel’de mutlaka ziyaret edilmesi gereken başlıca rotalar şunlardır; Rheinfähre, Basel Manastırı, Fine Arts Museum Basel, Spalentor ve Marktplatz. Basel’in özel lezzetlerini keşfetmek isteyen gezginler ise; Basler Mehlsuppe, Schlumbergerli, Hefegugelhopf ve Schoggiweggli gibi özgün tatları mutlaka denemelisiniz.

-  Bükreş, Romanya: Bulgaristan’a 80 km mesafede olan Bükreş, Romanya’nın başkentidir. Bükreş adının zevk ve mutluluk anlamına gelen “Bucur”dan türediği düşünülür. Doğal güzellikleri, tarihi dokusu ve mimarisiyle Romanya’nın refah seviyesi en yüksek şehri olarak anılan Bükreş, eğitim kalitesiyle de adından sıkça söz ettirir. Her yıl binlerce yabancı öğrenciye ev sahipliği yapan şehir “Doğu Avrupa’nın İncisi” olarak tanınıyor. Konforlu otelleri, renkli gece hayatı, bale ve opera gibi sanatsal etkinlikleriyle dikkat çekmeyi başaran şehir, köklü bir geçmişe sahiptir. Bükreş’e seyahat edecek olan gezginlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken başlıca rotaları; Parlamento Binası, Ulusal Tarih Müzesi, Conroceni Sarayı, Çişmigui Bahçeleri ve Zafer Takı olarak sıralamak mümkün. Osmanlı mutfağına yakın Romen mutfağı lezzetlerinde; turşudan sebze çorbasına, işkembe çorbasından lahana sarmasına kadar Türk kültürüne yakın lezzetleri rastlamak mümkün. Bükreş’e giden gezginler; kızarmış hamur üzerine sürülen krem peynir ve yaban mersini reçelinden yapılan “papanaşi” tatlısını, “mici” olarak bilinen köftesini ve “carnati” adıyla tanınan sucuğunu tatmadan dönmemeli.

- Saraybosna, Bosna-Hersek: Türkçe anlamı Saray Ovası olan, adını Osmanlı döneminde Sarajevo kelimesinden alan Saraybosna, Bosna Hersek’in başkentidir. Cami, sinagog ve kiliseleriyle dikkat çeken şehir, doğu ve batı kültürünü başarılı bir şekilde bir arada tutar. Güney Doğu Avrupa’nın en güvenli şehri olarak bilinen Saraybosna’da suç oranının oldukça düşük olduğu bilinir. Doğal güzellikleri ve köklü geçmişiyle gezginlerin vazgeçilmez rotalarından biri olmayı başaran şehir, hem Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’nun hem de Osmanlı’nın izlerini taşır. İki kültürün harmanlandığı bu şehir, çok kültürlü yapısıyla görülmeye değer lokasyonlar arasında yer alır. Saraybosna’da gezilmesi gereken başlıca rotalar şunlardır; Başçarşı, Latin Köprüsü, Kutsal Kalp Katedrali, Brusa Bedesteni ve Gazi Hüsrev Yadigâr Cami. Avrupa ve Türk kültürünün harmanlandığı Saraybosna mutfağında oldukça lezzetli birçok yemek seçeneği bulunur. Başta et olmak üzere Anadolu mutfağından esintiler taşıyan ve tüm yiyeceklerin keyfini doyasıya çıkarabileceğiniz Saraybosna’da, damak zevkinize uygun birçok lezzet mevcut. Gezginler, bölgenin en meşhur lezzetleri olan cevapi, pleskavitsa ve burek lezzetlerini tatmadan dönmemeli.

Editör: TE Bilişim