İnegöl’de yaşayan ikiz kardeşler Gökalp ve Lara Karakayalı (17)’nın spor aşkı görenlerin dikkatini çekiyor. Beşiktaş U19 takımında kalecisi Gökalp’le beraber futbola ilgisi artan ikizi Lara ise hakem olarak göreve başladı. Mülakatlarda birinci olarak hakemlik kimliğini kazanan Lara, futbolu çok sevdiğini söyleyerek, en büyük hayalinin süper lig hakemliği görevi yapmak istediğini belirtirken Gökalp ise, ikizinin aynı maçı yönettiği müsabakada görev almayı çok istediğini söyledi.

Sporcu bir ailenin ikiz çocukları olan Gökalp ve Lara, beraber antrenman yapıyorlar.

İNŞALLAH MAÇIMIZI YÖNETİR

Beşiktaş U19 takımında kalecisi Gökalp Karakayalı, Beşiktaş U19 takımında kaleci olarak görev yaptığını belirterek, “Pandemi dolayısıyla evlerdeyiz. Takımımla çalışma yapamıyorum. Antrenmanı evimin yakınındaki yeşil alanda yapıyorum. İkizimle beraber antrenman yapıyoruz. İkizim de hakem kimliğini kazandı. Çok mutluyum. İnşallah benimde bulunduğum bir maçı onun yönetmesini çok isterim” dedi.

SÜPER LİG HAKEMİ OLMAK İSTERİM

Gökalp’in ikizi Hakem olan Lara Karakayalı, “Sporcu bir ailede yetiştiğimiz için futbola ilgi duydum. Küçük yaşlardan beri ikimizin maçlarını izledim. İnegölspor maçlarını izledim. Bende hakem olmak istedim. Mülakatlara katıldım. Birinci sırada bitirdim. Hakem oldum. İkizim beni hakemliğe hazırladı, her gün antrenman yaptık. Mülakatlarda erkek rakiplerimi geçtim ve birinci sırada bitirdim. Futbola aşığım. Futbolcu değilim ama yönetmeyi seviyorum. Türkiye de kadın hakem sayısı az. Bende bu sayıyı artırarak, kadınların gücünü futbolda da göstermek istedim. Hayalim süper ligde maç yönetmek ve ikimizle aynı maçta görev almak isterim” dedi.

Editör: TE Bilişim