İnegöl’de doğa ve orman içerisinde oluşturulan Boğazova bölgesinin nüfusu hafta sonu kesintisiz sokağa çıkma kısıtlamasında 10 kat artıyor. İnegöl ilçesi ile Bursa ve İstanbul’dan gelen vatandaşlar hafta sonu kesintisiz süren sokağa çıkma kısıtlamasında, orman içerisindeki evlerinde doğanın keyfini çıkarıyorlar. Yaklaşık 50 binanın bulunduğu hafta içi 200 kişinin yaşadığı bölgede hafta sonu ise 2 bin kişi yaşıyor. İnegöl’ün 1200 rakımlı ormanlık alanda yapılan bağ evlerine kapanan vatandaşlar, temiz hava ve doğa manzarasında sokağa çıkma kısıtlamasının tadını çıkarıyorlar.

DOĞAYI ÇOK SEVİYORUZ

Hafta sonu bağ evinde ailesiyle birlikte konaklayan Yalçın Ulama, “Pandemi kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasaklarında bu doğa güzelliği, ormanın içerisindeki evimize gelip konaklayarak değerlendiriyoruz.  Diğer zamanlarda işimiz nedeniyle buraya gelemiyorduk. Ama son dönemlerde yasaklarla birlikte bu bölge bizim için bir fırsat oldu. Hafta sonları burada geçiriyoruz. Havası çok güzel. Yaylada dere de var, görsel güzellikler süper. Doğayı çok seviyoruz. Bir çok vatandaş da buradaki evlerine geliyorlar.” Dedi.

Boğazova bölgesinin bulunduğu kırsal Çayyaka mahallesi Muhtarı Sami Çakmak ise, “2020 yılı Mart ayından bu güne, pandemi sürecinin şehirlerdeki yayılma oranını dikkate adan vatandaşlarca, bu bölgemiz bir cazibe merkezi haline geldi. İstanbul, Bursa ve İnegöl de ikamet edip, yazlığı olan insanlar buraya geliyorlar. Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasını fırsat biliyorlar. Açık alan, burada koronavirüs bulaşmıyor. Ailecek gelen vatandaşlar kendi evlerinde hafta sonunu geçiriyorlar. Buranın doğası çok güzel.” Dedi.

NÜFUSU 10 KAT ARTIYOR

Hafta nüfusunun arttığını belirten Çakmak, “Burada yaklaşık 500 bina var. Yaklaşık 2 bin kişinin hafta sonu burada konakladığını biliyoruz. Hafta içine nazaran hafta sonları burada nüfus 10 kat artıyor.” İfadelerini kullandı.

DOĞAL BALIK

Bölgede paket servisi ile hizmet veren balıkçı Ömer Ağdık ise, “Hafta sonları burada vakit geçiren vatandaşlara bizde alabalık, sucuk, kavurma servisi yapıyoruz.” Dedi.

Editör: TE Bilişim