İnegöl genelinde Şap, Brusella ve Kuduz aşı kampanyasının devam ettiğini ifade eden Müdür Mahmut Doğru, hayvanlarını aşılatmayan kişilere 5996 sayılı kanuna göre 6 bin 651 TL cezai işlem uygulanacağını söyledi.

KUDUZ AŞISI

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak, 2014 yılı itibariyle şu ana kadar 4 bin civarında kedi ve köpeğe kuduz aşısı yapıldığını bildiren Mahmut Doğru, kuduz aşısı çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

BRUSELLA AŞISI DEVAM EDİYOR

İlçe genelinde Brusella Aşısı çalışmalarının da devam ettiğini aktaran Doğru, 3-6 ay arasındaki küçükbaş ve büyükbaş hayvanlara yönelik yapılan Brusella aşı uygulamasının devam ettiğini belirterek, çiftçilerden hayvanlarını hastalıklara karşı mutlaka aşılatmalarını istedi.

ŞAP AŞISI YAPTIRIN

Şap aşısı döneminin başladığını da bildiren Müdür Doğru, “Şap aşısı yılda iki sefer yapılıyor. Sonbahar ve ilkbahar dönemlerinde aşı yapılmaktadır. 2014 yılı ilkbahar dönemi Şap aşılama çalışmalarımız da devam ediyor. Şap aşı kampanyamız 3 Mart ile 29 Nisan tarihleri arasını kapsıyor” dedi.

AŞI YAPTIRMAYANLARA AĞIR CEZA

Kampanya kapsamında İnegöl’de 16 bin 500 adet büyükbaş hayvana şap aşısının yapılacağını söyleyen Doğru, “Bu konu çok önemlidir. Muhtarlarımızla iletişim halinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Herkesin hayvanlarına ‘Şap Aşısı’ yaptırması çok önemli. Çünkü, Şap hastalığı oldukça çabuk bulaşan bir hastalık. Vatandaşlarımızın duyarlı olması gerekiyor. Zaten şap aşısı yaptırmayanlara nakil izni vermiyoruz. Aşı yaptırmayanlara da 5996 sayılı kanunun 36. Maddesi 1. Fıkrası A bendine göre 6 bin 651 TL cezai işlem uygulanacaktır. Ağır yaptırımı var. Hayvanların nakilleri sırasında refahı ve korunması yönetmeliğine istinaden, bu yönetmeliğe tabi olanların en geç 16 Mayıs 2014 tarihine kadar Müdürlüğümüze müracaat etmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim