Halk Eğitimi Merkezi


Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürlüğünce, İnegöl’e bağlı Turgutalp Köyü İlköğretim Okulunda 2010-2011 eğitim öğretim yılında El Sanatları dalında açılan iki ayrı kursun Yıl Sonu Sergisi ve Belge Dağıtım töreni, geçtiğimiz Cuma günü saat 14.00’te yapıldı.

Okulun bahçesinde düzenlenen törene, Kaymakam Durmuş Gencer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ile Şube Müdürü Tahsin Çetinkaya, İlçe Tarım Müdürü Mahmut Doğru, Gazipaşa İlköğretim Okulu  Müdürü Şükrü Meral, Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Şeref Çiftçi, Kocatepe İlköğretim Okulu Müdürü Günay Koçak, Türkiye Muhtarlar Birliği Dernekleri Genel Başkanı Bekir Kahyaoğlu, İnegöl Muhtarlar Birliği Başkanı Salim Altun, Turgutalp mahallesi Muhtarı Beşir Alıç, Turgutalp köyü Muhtarı Ali Zengin ile kursiyerler  ve köy halkı katıldı.

Törenin açış konuşmasını yapan İnegöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, “Şu anda cennet  vatanımızın  şu güzel topraklarında nefes almamızı sağlayan, Anadolu Alperenlerinden, köyümüzün kurucusu, İnegöl Fatihi Turgut Alp’i rahmetle, şükranla anıyoruz. Halk Eğitimi Merkezleri, örgün eğitimin içinde veya dışında her yaşta ve düzeydeki bütün fertlere ilgi, istek yetenek ve ihtiyaçları doğrultusunda günün gelişen teknolojik, toplumsal, sosyal ve kültürel şartlarına uygun, değişik meslek sahibi olmalarını sağlayan, okuma yazma ve eksik eğitimlerini tamamlayan, planlı programlı eğitim yapan, yaygın eğitim öğretim kurumudur. Eğitirken üretim yapan, üretim yaparken iş gücünü ekonomik katkı olarak aile bütçesine aktaran, meslek sahibi kişiler yetiştirmek ve bunları toplumun değişik üretim ve hizmet sektörlerinde değerlendirmek, Halk Eğitimin en başta gelen amaçları arasındadır. ‘Beşikten mezara kadar ilim tahsil ediniz’ diyen bir anlayışın nesli olarak, ‘artık benim öğreneceğim bir şey kalmadı, ben öğreneceğimi zamanında öğrendim, ben  bu defteri kapattım’ diyemez. Teknoloji devamlı gelişiyor, ilim devamlı gelişiyor. Onun için öğrenmenin yaşı yok. Hangi yaşta olursak olalım mutlaka öğreneceğimiz bir şeyler vardır. İşte Halk Eğitimi Merkezi bunun için günün her saati, insanımızın talebi doğrultusunda hizmete hazırdır. Bu öğretim yılında bu gün itibariyle İnegöl genelinde 85 değişik alanda, 600 kurs açtık. Bu kurslarda yaklaşık 12 bin genç, yaşlı insanımıza hizmet sunduk. İşte Turgutalp  köyümüzde de açmış olduğumuz, Giyim ve El Sanatları kurslarımızda 22 genç kız kardeşimiz bilgilerine bilgi kattılar. Kendi elbiselerini diktiler. Çeyizlerini hazırladılar. Bir yıl boyunca genç kızlarımıza yağmur, kar demeden, büyük zorluklarla köye gelerek eğitim veren usta öğreticilerimiz Sinem Özsaraç ve Kübra Yılmaz’a, bizlerden  desteğini hiçbir zaman esirgemeyen köy muhtarımız Ali Zengin’e  ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. İnşallah muhtarımızın da desteği ile önümüzdeki yıl, erkek kız demeden daha farklı kursların açılmasını sağlayabiliriz. Bilhassa gençlerimiz benden bilgisayar kursu talep etmişlerdi. ‘Gezici Bilgisayar Laboratuarı’mızı önümüzdeki yıl hizmete sokabilirsek, bu isteklerini gerçekleştirebiliriz diye düşünüyoruz. Belgelerin kursiyerlerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, katılımınızdan dolayı hepinize tekrar teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ise, “Kursumuzun burada açılmasını sağlayan Turgutalp köyü muhtarımıza, evlatlarını kursa gönderen anne ve babalarına, Halk Eğitimi Müdürümüze,  zor şartlarda hiç aksatmadan Turgutalp köyüne gelerek, kursiyerlerin yetişmesini sağlayan öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıl farklı kurslarında burada açılmasını istiyorum. Kurslarımızı başarı ile bitiren kursiyerlerimize Belgelerinin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Kaymakam Durmuş Gençer de yaptığı konuşmada,  “Bu gün, çok anlamlı bir günde buradayız. Bu gün, İstanbul’un fethinin yıldönümü. İnegöl Fatihi Turgutalp’i de bu vesileyle rahmetle anıyorum. Eğitim hayat boyu devam ediyor. Ben lise okudum, üniversite okudum diyemezsiniz. Profesör de olsanız, yeni şeyler öğrenmeye devam edeceksiniz. Ben İngilizceyi 35 yaşından sonra öğrendim. Bilgisayarı hala  öğretmenlerden ve çocuğumdan öğrenmeye devam ediyorum. Beşikten mezara kadar öğrenmeye devam edeceğiz. kursiyerleri tebrik ediyorum. Belgelerin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Giyim ve El Sanatları kurslarını başarıyla bitiren genç kızlara Kurs Bitirme Belgeleri dağıtıldı. Kursiyerler tarafından kurs süresince yapılan, dikilen, örülen el emeği göz nuru ev eşyalarının yer aldığı sergi izlenime açılarak gezildi.

Tören, köy muhtarlığının hazırlattığı etli pilav ve baklava ikramı ile son buldu.

Editör: TE Bilişim