İlim Yayma Cemiyeti İnegöl Şube Başkanı Mustafa Özrazgat, okulların kapanmasıyla birlikte uzun bir tatil dönemine giren öğrencilerin soluğu İlim Yayma Cemiyeti Yatılı Yaz Okulunda aldıklarını bildirdi.
Yatılı Yaz Okulu programının iki etap halinde düzenlendiğini belirten Mustafa Özrazgat,  “İlk etabı, tecrübeli eğitim kadrosu ile geçtiğimiz hafta başladı. Her geçen yıl üzerine bir şeyler daha katarak, daha kaliteli öğrenci odaklı hale gelen Yatılı Yaz Okulumuza ilgi bir hayli yoğun. Yaz Okulumuzda erkek bölümünde 110 yatılı, 30 gündüzlü, kız bölümünde 40 yatılı, 50 gündüzlü olmak üzere toplam 230 öğrenciye  28 görevliyle hizmet veren İlim Yayma Cemiyetimiz, aynı zamanda ortaöğretim erkekler için yatılı olarak tek hizmet veren dernektir” dedi.
Yaz Okuluna  olan yoğun ilgiden memnun olduklarını, öğrencilerin her yönüyle iyi bir kamp dönemi geçirmeleri için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Özrazgat,  şuanda Hacı Yusuf Şahin ve Ailesi Ortaöğretim Erkek Öğrenci bölümünün kapasitesinin tamamen dolduğunu, buna rağmen halen bir çok velinin çocuklarını bu kursa yazdırmak için kendilerine müracaat ettiklerini söyledi.
Yatılı Yaz Okulunda sabah ile öğle arası Kur-an’ı Kerim, Siyer, İbadet, Ahlak ve Temel Dini Bilgiler gibi dini eğitimlerin verileceği etkinlikler, öğleden sonra ise, eğitimci akademisyenler eşliğinde çeşitli eğitim seminerleri, satranç, ebru ve ilahi gibi sanatsal eğitimler ve futbol, basketbol, voleybol, badminton, yüzme,  ata binme gibi sportif aktivitelerin yer aldığını kaydeden Başkan Özrazgat,  “Yatılı Yaz Okulu süresince çeşitli yarışmalar, ok atma, lunapark, masa tenisi, gezi, piknik ve yatla körfez gezisi de yer alıyor. Bu süre zarfında öğrencilerimizin beslenmelerine de dikkat ediyoruz. Kahvaltı (açık büfe),  zengin öğle ve akşam yemekleri ve çeşitli ikramlar, akşam çayı ile son bulmaktadır” diye konuştu.
İlim Yayma Cemiyeti Yatılı Yaz Okulları Koordinatörü Şentürk Öztürk ise,  “Çocuklarımızın geleceği bizim geleceğimizdir. Yaz tatillerinde hem dini eğitimlerini alacakları, hem de gerçek bir tatilin farkına varacakları bir ortam için dolu dolu bir yaz programı çocuklarımızı bekliyor. Yatılı Yaz Okulunda emeği geçen tüm öğretmenlerimizi ve görevli arkadaşlarımızı tebrik ve çocuklarını bize gönül rahatlığı ile emanet eden velilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.   

Muhabir: TE Bilişim