Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Vira Kavşağı’nın açılışına katıldı. Katılım gösterdiği programın ardından gazetecilerin sorularını da yanıtsız bırakmadı. İmamoğlu’na, Cumhur İttifakı’nın İBB Başkan adayı Murat Kurum’un, belediye çalışanlarının özlük haklarıyla ilgili açıklaması soruldu.

İmamoğlu da bu soruya, Murat Kurum’un Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı döneminde poşet müjdesi vermesini hatırlatarak şu şekilde cevapladı:

“Bizim insanlarımızın şu andaki temel sorunu ekonomik anlamda temel sorunu özellikle yüksek enflasyon ve fiyat artışlarının sıklıkla insanların ihtiyaçlarının artmasına sebep olmasıdır. Yani bugün 7 bin 500 lirayı emekliye reva gören bir anlayış bizimle sakın insanların iş gücüyle ya da çalışanlarımızla olan aramızı bozmaya kalkmasın. Bunu anlayamaz bile. Onların tek anlayacağı iş poşet işi veya bu tarz işlerdir. Ekonomi deyince akıllarına o geliyor.”

Büyükçekmece Belediyesi’ne operasyon

Büyükçekmece Belediyesi’ne rüşvet operasyonu düzenlendi. Belediye başkan yardımcısı Nuraydın Sak’ın da aralarında bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı.

Büyükçekmece Belediyesi’ne rüşvet operasyonu: 22 kişi gözaltında

Başkan İmamoğlu, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’e geçmiş olsun dileklerini ileterek “Bu ve buna benzer girişimlere yeltenenler, bizim itibarımızı zedelemeye çalışanlar görecekler ki bir demokrasi şamarı yiyecekler bu milletten” dedi.

İmamoğlu’nun açıklaması şu şekilde:

“Hasan Akgün başkanımıza Büyükçekmece’de çok ses getirsin diye adımlar atılıyor. Operasyonlar duyuyoruz, bazı işler yapılıyor. Buradan söyleyeyim: Bu ve buna benzer girişimlere yeltenenler, bizim itibarımızı zedelemeye çalışanlar görecekler ki bir demokrasi şamarı yiyecekler bu milletten. Bu duyguyla Hasan Akgün başkanımıza geçmiş olsun diyoruz.”

Cumhuriyet Halk Partisi, İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de belediyeye operasyon düzenlenmesine tepki gösterdi. Çelik, açılışın ardından Büyükçekmece Belediyesi’ne gideceklerini aktardı ve sürecin takipçisi olduklarını bildirdi. Çelik, “Biz sadece bir siyasi rakibe karşı yarışmıyoruz” diyerek yerel seçimlerde medyanın yüzde 95’ine, hukuk sistemine yargı sopası kullananlara karşı yarıştıklarını belirtti.

Çelik, Kurum ile bir kadın arasında geçen “Beykoz’da arsam yıkıldı” diyalogu üzerine de değindi: “Arsanın nasıl yıkıldığını anlayabilmiş değiliz” diyen Çelik, olayın kurgu olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Beykoz muhtarı açıklama yaptı, ‘Burada İBB’nin böyle bir projesi yok’ dedi. Ancak bir hanımefendi çıktı, siyasi rakibimizin yanında ‘Benim arsam beş yıl önce yıkıldı’ dedi. Arsanın nasıl yıkıldığını da anlayabilmiş değiliz ama o olayın bir kurgu olduğunu bütün İstanbullular biliyor. Biz şunu çok iyi biliyoruz: Karalama kampanyalarına karşı, iftiralara karşı mücadele ediyoruz. Ancak hep birlikte 31 Mart’ta büyük bir cevabı yeniden vereceğiz ve bu anlayışı 2028’e doğru Türkiye’de hep birlikte değiştireceğiz.”

Ne oldu?

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, Büyükçekmece Belediyesi’nde görevli olan bazı personeller hakkında rüşvet aldıkları gerekçesiyle soruşturma başlattı. Bunun üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde belediyeye operasyon düzenledi.

Çalışma çerçevesinde bir inşaat firması tarafından Nisan 2024’te oturumun başlaması planlanan yaklaşık değeri 8 milyar lira olan toplam 140 villanın inşasında temel atılmadığı, zorunlu olan fore kazıkların çakılmadığı, sismik kontrollerinin yapılmadığı, yapı denetimcilerin hiçbir kontrol yapmadan sahte rapor düzenlediği belirlendi.

Ekipler, rüşvet karşılığı belediye görevlilerinin usulsüz yapılara inşaat ruhsatı verdiğini tespit etti. Sahte raporlar üniversite öğretim görevlilerinden kurulu bilirkişi heyetine gösterildi. Heyet çalışmalarında iki ayrı keşif raporu ve belediye ruhsatlarının sahteliğine ilişkin bilirkişi raporu alındı.

Operasyon çerçevesinde Büyükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak ve İmar ve Şehircilik Müdürü A.Ç.’nin de aralarında olduğu 22 şüpheli “sahte raporlar düzenledikleri” gerekçesiyle gözaltına alındı.

Şüphelilerin adreslerine düzenlenen aramalarda iki ruhsatsız ateşli silah, 20 bin lira nakit para, sekiz tam altın, iki yarım altın, 43 çeyrek altın bulundu. Şüpheliler işlemleri için emniyete götürüldü.

Kaynak: HABER MERKEZİ