İnegöl Fuar Organiza

İnegöl Fuar Organizasyonları (İFOR) şirketi tarafından 5 Eylül 2009 tarihinde Gölbaşı düğün salonunda, mobilya gündemine ilişkin gerçekleştirilen toplantıda alınan karar doğrultusunda, İnegöl mobilyasının tanıtımı ve imajının yükseltilmesi için oluşturulan ‘İnegöl Mobilya Tanıtım Grubu’ üçüncü toplantısını dün sabah saat 09.30’da Sedef Pastanesi VIP salonunda gerçekleştirdi.

Yapılan anketler sonucunda Türkiye’nin mobilya ihtiyacının %25’ini karşılayan İnegöl’ün tüketici tarafından yeterince tanınmıyor olması üzerine İnegöl Belediyesi, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO), Mobilyacılar Odası, Bursa Girişimci İş Adamları Derneği (BUGİAD) İnegöl Şubesi, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) İnegöl Şubesi ve İnegöl Genç İş Adamları Derneği (İGİAD) tarafından kurulan ‘İnegöl Mobilya Tanıtım Grubu’ çalışmalarına başladı.

Düzenlenen toplantıya Tanıtım Gurubu Başkanı Ahmet Güleç ile yönetim kurulu üyeleri İnegöl Belediyesi temsilcisi Burhan Alıcı, İTSO temsilcisi İsmail Kösen, Mobilyacılar Odası temsilcisi Özcan Ayhan, İFOR temsilcisi Nedim Bayram, MÜSİAD temsilcisi Haluk Özbek, BUGİAD temsilcisi Selim Bayraktar, Genç İşadamları Derneği temsilcisi Hasan Ünlüaslan, Mobilya ve Sanayici temsilcileri İrfan Aydınlı ve Mesut Baysal, tanıtım grubu genel sekreteri Mustafa Şentürk ve tanıtım grubu koordinatörü İFOR İşletme Müdürü İsmail Bilican katıldı.

İNEGÖL MOBİLYASI İVME KAZANIYOR

Şehir kapsamında bu denli bir tanıtım grubu projesinin Türkiye’de bir ilk olduğunu ifade eden Tanıtım Gurubu Başkanı Ahmet Güleç, “Bilindiği gibi Türkiye’nin ön önemli mobilya üretim merkezlerinden biri İnegöl’dür. İnegöl mobilyası tasarımı, kalitesi, bayilik ağıyla Türkiye’de ciddi anlamda ivme kazanmaktadır. Bu ivmenin daha sağlıklı olabilmesinin, İnegöl mobilyacıları ve İnegöllüler olarak İnegöl’ün kentleşmesine katkıda bulunacağını düşünmekteyiz. Bunun için İnegöl Belediyesi, İnegöl Ticaret Sanayi Odası, Mobilyacılar Odası ve şehrimizin sivil toplum kuruluşları olarak İnegöl mobilyasının geleceğini belirlemek, markalaşmasını sağlamak, katma değerini yükseltmek için bir tanıtım grubu oluşturduk. Bu grubun en önemli hadisesi geleceğe ‘İnegöl Mobilyası’ markasını taşımak olacaktır. Bu konudaki çalışmaları en büyük desteği Belediye Başkanımız Alinur Aktaş ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Metin Anıl vermektedir. Bundan sonraki çalışmalarımızda İnegöl mobilyacılar, dışarıdan İnegöl’e malzeme satan tedarikçiler ve İnegöl’de farklı sektörlerde çalışarak ilçenin gelişmesini sağlayan iş adamlarıyla bir arada hareket edeceğiz” diyerek, İnegöl’de üretip İnegöl’de kazanan herkesin bu projeye sahip çıkmasını istedi.

CİDDİ KAZANÇLARI OLACAĞI GİBİ CİDDİDE MASRAFI DA OLACAKTIR

İnegöl mobilyasının ulusal televizyon, radyo, gazete, dergi ve diğer reklâm araçlarıyla yılın 365 günü sürekli olarak tanıtımını hedeflediklerini söyleyen Ahmet Güleç, “Reklâm çalışmalarını yıllarca sürdürerek, İnegöl mobilyasının imajını en üst seviyeye çıkartmak, İnegöl mobilyasının satışlarını arttırmak, bu satışların bütün bir yıla dengeli dağılmasını sağlamak, dolayısıyla mobilya ile ilişkili tüm kesimlere fayda sağlamak istiyoruz. Bu fayda ile tüm şehrimizi kalkındırmayı, gelecek nesillere kârlı bir mobilya sektörü bırakmayı hedefliyoruz. Anlaşılacağı üzere büyük çaplı ve sürekli reklâm çalışmalarının İnegöl mobilyacılığına ciddi kazançları olacağı gibi, ciddi de masrafı olacaktır. Bu masrafı İnegöl Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, İnegöllü mobilya üreticileri ve satıcıları, mobilya malzemeleri üreticileri ve satıcıları ile İnegöl’ün hayırsever esnaf ve işadamları finansa edecektir” diye konuştu.

MARKALAŞABİLMEK İÇİN SADECE FUAR DÜZENLEMEK YETMİYOR

İnegöl’ün Türkiye’nin mobilya başkenti olmayı istediğini belirten Güleç, “İlçemizde üretilen mobilyalar kalitesi ve estetik özellikleri ile sadece ülkemizde değil, dünyanın her yerinde Pazar payını sürekli arttırıyor. Bunun sebebi sadece kaliteli ve estetik üretim yapılması değildir. Pazarın gelişiminde İnegöl’ün bütün dinamiklerinin bir araya gelerek düzenlediği İnegöl mobilya fuarı da öncü rol üstlendi. Ama markalaşabilmek için sadece fuar düzenlemek yetmiyor. Bütün tanıtım mecralarında etkili bir tanıtım da yapılması gerekiyor. Tanıtım yapmak için de maddi kaynak gerekli. İnegöl, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de gerekli kaynağı bulabilecek potansiyele ve işbirliği kültürüne sahiptir. Nitekim Belediye Başkanımız Alinur Aktaş ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl bu kaynağın oluşması aşamasında İnegöl mobilya sektörü için çok gerekli olan moral desteğini verdiler. İnegöl Mobilya Tanıtım Grubu oluştuktan sonra Belediye Başkanımız Alinur Aktaş ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl hedeflediğimiz bütçenin %30’unu karşılama sözü de verdiler. Şimdi sıra sektöre ham madde temin eden kuruluşlar ile sektörde faaliyet gösteren kuruluşlardadır. İnegöl mobilyasının bütün dünyada etkin bir marka olması için hep birlikte çaba harcamayı sürdürmeliyiz” şeklinde konuştu.

Tanıtım Gurubu Başkanı Ahmet Güleç, ilerleyen zamanlarda düzenleyecekleri basın toplantılarıyla İnegöl mobilyasının tanıtımı için hazırlanan projeleri kamuoyuyla paylaşacaklarını da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim