İnegöl İnsani Yardım

İnegöl İnsani Yardım Derneği (İNİYAD) Başkan Yardımcısı Naci Köseoğlu dün saat 11.30’da dernek merkezinde düzenlediği basın toplantısında, İnegöl’deki ihtiyaç sahibi 50 öğrenciye kırtasiye yardımı yaptıklarını bildirerek, İnegöllülerin kampanyaya desteği doğrultusunda yardım yapılan öğrenci sayısının artacağını söyledi.

Alanyurt Üçevler Mahallesi Muhtarı Ridayettin Serbest ve İNİYAD Sorumlusu İsmail Güngör’ün hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan Başkan Yardımcısı Naci Köseoğlu, geçtiğimiz Ramazan ayı içerisinde 57 yetim çocuğa bayramlık kıyafet, 50 aileye kumanya yardımı ve 20 genç kıza çeyiz seti dağıttıklarını hatırlatarak, 2009-2010 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte, her yıl gerçekleştirdikleri İnegöl’deki yoksul öğrencilere yönelik  kırtasiye yardımlarına başladıklarını anlattı.

İlk etapta 50 yardıma muhtaç öğrenciye, kırtasiye ihtiyaçlarının temin etmeleri için alışveriş çeki verdiklerini söyleyen Köseoğlu, ilçe halkının da bu hayır işine katkılarının gelmesiyle daha çok ihtiyaç sahibi öğrenciye ulaşabileceklerini kaydetti. Köseoğlu, “Yeni eğitim öğretim yılı ile birlikte İNİYAD olarak yetim ve ihtiyaç sahibi öğrencileri unutmadık. Onlara kırtasiye alışverişlerini karşılamaları doğrultusunda alışveriş yapabilmeleri için alışveriş çeki veriyoruz. Bir öğrenci için kırtasiye yardımı 25 TL olarak belirlenmiş olup, bu yöndeki hayır sever bağışları da başlamıştır. İlçe halkımızı, öncelikle yetim ve yoksul öğrencilere yardım etmeye çağırıyoruz. Hz Ali ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.’ demiştir, bir harf öğretende siz olun diyerek, yardım kampanyamıza desteğe çağırıyoruz. Yardımları dernek binamıza gelerek yapabilir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim