AK Parti Kadın Kolla

AK Parti Kadın Kolları üyeleri tarafından kadına yönelik şiddete karşı başlatılan 'Bizde Varız Bildirgesi'ne ilk imzayı Kaymakam Aziz İnci attı. AK Parti Kadın Kolları Başkanı Tülay Amuk, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Kaymakam Aziz İnci'yi makamında ziyaret ederek, başlattıkları bildirge ile alakalı bilgiler verdi. Kaymakam İnci, İnegöl'ün kadına şiddet konusunda Türkiye ortalamasının çok çok altında olduğunu, bu manada çok iyi noktada bulunduğunu söyleyerek, İnegöl'de aile müessesini koruyan bir yapının var olduğuna işaret etti.
Ziyaret sırasında konuşan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Tülay Amuk, kadına yönelik şiddetle ilgili “bizde varız bildirgesi” için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini bildirerek, “Biz de varız bildirgesine Türkiye genelinde ilk imzayı Başbakanımız atmıştı. Milletvekilimiz de bu bildirgeyi imzaladı ve biz de bildirgeye yeniden start verip, sizinle başlamak istedik. Erkekler olarak kadına karşı desteğe biz de varız anlamında bu bildirgeyi imzalamanız için ziyaretimizi gerçekleştirdik” dedi.
İNEGÖL'DE KADINA ŞİDDET YOK DENECEK KADAR AZ
Bir süre önce bu kapsamda İnegöl’de 500 kadın üzerinden yaptıkları anket çalışmalarının sonuçları ile alakalı bilgi veren Amuk, “Anket çalışmasıyla İnegöl’de kadına şiddeti görmek için yaptığımız çalışmada, İnegöl’ün durumu gayet iyi çıktı. Tabi 500 kişi üzerinde yapılan anket sonucuna göre, İnegöl’de şiddetin yüzde 15 var olduğu söyleniyor. Çalışmamız kapsamında, Adliye, Jandarma, Emniyet, Sosyal Yardımlaşma, Müftülük gibi kurumlara giderek şiddete maruz kalan kadınların sayısını aldık. Ancak bu sayılar çok azdı. Bizde gerçek rakama daha yakın olmak için anket düzenledik. Çünkü kadınlarımız bunu gündeme getirmiyorlar. Yüzde 15’lik bölümünde yüzde 66’sı 'eşim' cevabını verdi. Bu çalışmalarımızı sizinle paylaşmak ve ‘Bizde Varız’ kampanyası için imza almak için geldik” ifadelerini kullandı.
BU ZİNCİRİN EN HASSAS NOKTASI DA KADINLAR
Kaymakam Aziz İnci ise, "Ben bu konuda yaptığınız çalışmaların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi, diğer kesimlerden daha önemlidir. Çünkü kadına şiddet uygulandığı zaman, bu çocuklara da yansıyor. Çocuğun yetişmesinden önce anne sorumlu olduğu ve anne emek verdiği için, annenin şiddet görmesi aile kurumunu onarılmaz bir şekilde zedeliyor. Kadının onurunu zedeliyor. Kadının şiddet gördüğü yerde çocuğa bir fiske vurulmasa dahi çocuk da bundan etkileniyor ve örseleniyor. Çocukların en çok sevdikleri varlığın şiddete uğradığı bir yerde, gelecekte çocuklar da şiddet uygular hale geliyor. Kadının şiddet gördüğü yerde sevgisiz aile, bu ailedeki çocuk sorunlu çocuk, sorunlu aile ve sorunlu topluma dönüşüyor. Bu zincirin en hassas noktası da kadınlar" dedi.
KADINA ŞİDDET ÖNLENMELİ
Sağlıklı bir toplum ve sağlıklı bir gelecek kurmak için, güçlü bir toplum ve güçlü bir ülke olabilmek için kadına yönelik şiddetin muhakkak önlenmesinin gerektiğinin altını çizen İnci, "Bunun için de bütün idare, STK’lar, Belediyeler, odalar, eğitim ve sağlık kurumları el ele vererek Türkiye’de şiddetin önlenmesini sağlamalı ve en asgari noktaya indirmemiz lazım. Cehalete karşı nasıl topyekun çalışıyorsak, bu konuda da çalışmamız lazım. Cami İmamından mahalle muhtarına kadar herkes işbirliği yapacak" dedi.
MESELE ERKEK OLMAK DEĞİL, İNSAN OLMAK
Geçtiğimiz günlerde Van’da erkeklerin bir yürüyüş yaptığını hatırlatan İnci, "Bende televizyondan izledim, ‘Biz Erkek Değiliz’ diye ellerine pankartlar almışlar. Eşini döven erkekleri protesto etmek için tırnak içerisinde böyle bir slogan yazmışlar. Erkeklik eşini dövmekse, biz erkek değiliz diyorlar. Ben orada olsam, onlara 'Mesele erkek olmak değil, mesele insan olmak, adam olmak. Mesele dişi olmak değil, kadın olmak. Herkes hanımefendi olabiliyor mu? Demek ki biz iyi adam yetiştireceğiz' derdim" diye konuştu.
İNEGÖL’DE KADIN VE ANNE SAYGIN
Kaymakam İnci konuşmasını şöyle sürdürdü; "Ankete, İnegöl’de kadına şiddette yüzde 15 gibi bir sonuç çıkmış. Ben inanıyorum İnegöl’de bu rakam Türkiye ortalamasının altındadır. Bunun da sebepleri var. En önemli sebeplerinden biri ekonomik gelişmişlik. Ayrıca ikinci bir sebebi de geleneksel yapıdır. Burada birçok farklı yerden göç etmiş insanlar yaşıyor. Ama herkes kendi kültür ve geleneklerini sürdürüyor. Kadın ve anne İnegöl’de saygın bir durumdadır. Üçüncü bir sebebi de eğitim düzeyidir. Halen eğitemediğimiz, ulaşamadığımız insanlar var. Ama yine de eğitim konusunda Türkiye ortalamasının üzerindeyiz."

 

 

Editör: TE Bilişim