İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 65 yaş üstüne getirilen sokağa çıkma yasağının ardından Pazartesi pazarını gezerek, şüphelendikleri vatandaşlara kimlik kontrolü yaptı.

İçişleri Bakanlığı, corona virüse karşı alınan tedbirler kapsamında Türkiye genelinde 65 yaş ve üstü olanlar ile kronik rahatsızlığı bulunanların ikametlerinden dışarı çıkmalarının, park, bahçe gibi açık alanlarda dolaşmalarının sınırlandırıldığını duyurdu. 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçları ise yetkililer tarafından evlere hizmet şeklinde gerçekleştiriliyor.

Emniyet ekipleri olası kural ihlallerine karşı bugün İnegöl'de çeşitli noktalarda denetimler geçekleştirdi. Pazartesi pazarına giden polis ekipleri yaşından şüphelendikleri vatandaşlara kimlik kontrolü yaptı. Ekipler ayrıca vatandaşları ve pazarcı ensafını tedbirler kapsamında bilgilendirdi. Denetim sonrasında 2 kişinin 65 yaş üstünde olduğu tespit edildi. Tespit edilen vatandaşlar 64 yaşındayım diyerek durumdan kurtulmaya çalışsa da kimlik kontrolleri gerçeği ortaya koydu. Tespit edilen bu kişiler gerekli uyarı ve bilgilendirmeler yapılarak evlerine gönderildi.

İHLALİN CEZASI NE KADAR?

Yasağı ihlal edenlere 3 bin 150 TL ceza verilerek, Türk Ceza Kanunu'nun 195'inci maddesine göre de hakkında suç duyurusunda bulunulacak.

Editör: TE Bilişim