Merhum Prof. Dr. Nec

-SP İlçe Başkanı Urgun, 24 Şubat-2 Mart Arasını “Erbakan Haftası” İlan Ettiklerini Bildirdi-

“Rahmetli Hocamız İnegöl OSB’nin de mimarıdır”

Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı vefatının birinci yıldönümünde rahmetle andıklarını ifade eden Saadet Partisi (SP) İlçe Başkanı Bahri Urgun, tüm Türkiye ve dünyada 24 Şubat-2 Mart arası haftayı, “Erbakan Haftası” olarak ilan ettiklerini belirterek, hafta boyunca yapacakları etkinliklere tüm ilçe halkını davet etti.

Dün saat 11.30'da Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (OSB) önünde düzenlenen ve SP İl Genel Meclisi Üyesi Fahrettin Bayraktar, Belediye Meclis Üyesi Özgür Öztürk, SP İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile partililerin katıldığı basın açıklamasında, İnegöl Organize Sanayi Bölgesinin, rahmetli Erbakan'ın İnegöl'deki sanayi baharını başlatan ilk çiçeği olduğunu ifade eden SP İlçe Başkanı Bahri Urgun, "Evet, yıl 1969, bundan 43 sene önce Rahmetli Hocamız, Konya'dan bağımsız olarak girdiği seçim çalışmalarında, kendisine hitaben 'İyi söylüyorsun da bir çiçekle bahar olmaz hocam' diyen amcaya bunu demişti. 'Evet bir çiçekle bahar olmaz ama Her Bahar Bir Çiçekle Başlar' öyle de oldu. Kendisinin tohumunu attığı çiçek, yeni bir baharın müjdecisi olmuştu. O çiçek 1973 yılında Milli Selamet Partisiyle yüzde 12 oy alarak meclise girdi. Artık bahar başlamıştı. Ve takvim yaprakları 1977 yılını gösterdiğinde üçlü koalisyonla kurulan hükümetin ortağı oldu. Milli Görüş'ün elini attığı her yerde bir bahar başladı. Bunun en mühimi ise, Ağır Sanayi hamlesi olmuştu. 26 Temmuz 1976 da yaptığı basın açıklamasında muhterem Hocamız 'Türkiye 50 yıldır montajla oyalanıyordu. Şimdi montaj devri kapanıyor, Şahsiyetli Milli Görüş Devri başlıyor' diyerek, Ağır Sanayi hamlesini başlatmıştı. Dile kolay, bir sene içerisinde hedeflenen 200 fabrikanın temelini attı ve bunlardan 70 tanesini de tüm zorluklara karşın hizmete açtı. Gece yarıları atılan temeller, sabaha karşı yapılan fabrika açılışlarıyla dolu bir sene. Ve 63 tane Organize sanayi bölgesi, 250 tane Küçük Sanayi Sitesi planlandı. Temelleri atıldı. Bir çoğu tamamlandı. Tüm ülkenin her yöresinde bir bir çiçekler açıyordu. İnegöl'e bu bahar gelmeyecek miydi? Elbette ki gelecekti. İşte bugün burada gördüğünüz Organize Sanayi Bölgesi, rahmetli Hocamızın İnegöl'deki sanayi baharını başlatan ilk çiçeğidir. 1977 yılında temeli atılan ve 3 milyon metrekarelik bir alana sahip olan bu OSB, tüm zorluklara ve engellemelere karşı imanın ve inancın çimentoya, demire, fabrikaya dönüşmesinin ispatıdır. 'Sen tohumu saç, bitmezse toprak utansın' azmiyle, besmeleyle atılan bir kürek harcın, dev sanayi tesislerine dönüşmesinin ispatıdır bu temel" dedi.

Rahmetli Erbakan'ın, bu ülke üzerindeki emeğinin herkesin takdirinde olduğunu belirten Urgun, "Ancak kendisi hiçbir zaman yaptığı hizmetleri, övülsün diye yapmamıştır. O, 'Halka hizmet, Hakka hizmettir' anlayışıyla, Hakkın rızasını kazanmak amacıyla ve kulluk görevini ifa etmek için çalışmıştır. Ancak üzülerek ifade edelim ki, o zamanda yapılanlar bugün bir bir satılmış, kendi haline bırakılmıştır. Erbakan Hoca üzerine düşeni yapmış, attığı tohumlarla bu baharı başlatmıştır. Bizlere düşen, yapılanı satıp, yıkmak değil, sahip çıkıp geliştirmek, ıslah etmektir. Yapılan fabrikaların eski teknoloji olduğu, kar etmediği bahane edilerek satılıp, yıkılmalarını hiçbir vicdan kabullenemez. Bunları satıp, yıkmak yerine, ıslah etmek ve geliştirmek gerekmektedir. Bu bakımdan mevcut hükümete düşen görev, yapılanın daha iyisini ve daha modernini yapmaktır. Erbakan Hocamızın vefatından sonra tüm Türkiye bir olup söylem birliği içinde yapmış olduğu hizmetlerini, siyasi mücadelesini, Hakkın rızasına yönelik çalışmalarını minnetle andılar. Cenaze namazına katılan milyonlar, hep birlikte saf tutarak hakkın yolunda son nefesine kadar çalıştığına şahit oldular. AK Partilisi, CHP'lisi, MHP'lisi, askeri, sivili, cemaatiyle herkes oradaydı. Ve o gün orada Erbakan Hocanın 1969 yılında attığı tohumun baharı vardı. Her renkten, her çeşitten çiçeklerle, o baharı başlatmıştı bir kere" diye konuştu.

Milli Görüşün tek temsilcisi Saadet Partisi olarak, vefatının birinci yıldönümünde Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı rahmetle andıklarını ifade eden Bahri Urgun, "Tüm Türkiye ve Dünyada 24 Şubat-2 Mart arası haftayı, Erbakan Haftası olarak ilan ediyoruz. Erbakan Haftası etkinlikleri çerçevesinde 27 Şubat 2012 Pazartesi akşam namazına müteakiben Sani Konukoğlu camiinde Mevlit programı icra edilecektir. Ayrıca, İnegöl'ümüzde de emeği çok büyük olan Erbakan Hocamızı anmak ve adına okutulan hatimlerin duasını yapmak üzere büyük bir program tertip ediyoruz. Adalet Eski Bakanımız Şevket Kazan'ın da iştirakleriyle 29 Şubat 2012 Çarşamba akşamı saat 20.00 de Alyans Düğün Salonunda anma programı yapılacaktır. Her kesimin üzerinde emeği olan rahmetli Hocamız için tertip ettiğimiz programımıza tüm halkımızı davet ediyoruz” diyerek, konuşmasına merhum Erbakan’ın 'Milli Görüş, çağdaş bir medeniyet projesidir. Milletimizin kendi görüşüdür. Sultan Fatih'in İstanbul'u fethederken kalbindeki inanç ne ise, Milli Görüş odur. Hayat, iman ve cihattır. Bu iki değere kim sahipse zaferi onlar kazanacaktır’ sözlerini hatırlatarak son verdi.

 

Editör: TE Bilişim