İnegöl Okullar bölge


İnegöl Okullar bölgesinde faaliyette bulunan Özel Safvet Koleji, Gürcistan Eğitim ve Bilim Bakanlığı'nın, Avrupa Birliği ve Çağlar Eğitim Kurumları ile birlikte organize ettiği 5. Uluslararası ‘Genç Mucitler Proje Olimpiyatı'nda (IYİPO), lise öğrencileri ile yarışmasına rağmen, olimpiyatta gümüş madalya alarak dünya ikincisi olduğu bildirildi.

Türkiye’yi, Bursa’yı ve İnegöl’ü Gürcistan’da en iyi şekilde temsil ettiklerini bildiren Özel Safvet Koleji Müdürü Bayram Yayla,  Liselerin ilk sırayı paylaştığı olimpiyatta, Myanmar  Uluslararası Ufuk Türk Lisesinin 1.olduğunu söyledi.

Ödül törenine Gürcistan Bilim ve Eğitim Bakanı Dimitri Shashkin, Gürcistan Cumhurbaşkanın Annesi ve IYİPO Genel Koordinatörü Giuli  Alasania, Avrupa Birliği Gürcistan Büyükelçisi  Philip  Dimitrov, Gürcistan Patent Dairesi Başkanı Irakli Gvaladze, Türkiye Tiflis Büyükelçisi  Levent  Murat  Burhan ve Çağlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Adem Ünal katıldığını anlatan Müdür Bayram Yayla, “Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te gerçekleştirilen olimpiyatta 30 ülkeden 71 proje yarıştı. Olimpiyatlarda aralarında Amerika, Almanya, Mısır,  Kenya,  Romanya, Mynmar, Pakistan gibi ülke temsilcilerinin de yer aldığı final yarışmasında Türkiye'yi Fizik alanında 6.sınıf öğrencisi Celal Berkay Lâçin’in “Lazer Ses Transferi”  isimli projesi temsil etti. Çoğunluğu lise öğrencilerinin yarıştığı olimpiyatta, derece alan ilköğretim öğrencisi Celal Berkay Lâçin’in hazırladığı proje ile arada herhangi bir kablo olmadan lazer ışınları ile elektronik bir ses cihazından çıkan sesi, istenilen yere aktarabiliyor” dedi.

Okul olarak gayet  sistemli ve disiplinli bir şekilde çalışma sürdürdüklerini ifade eden Bayram Yayla, emeklerinin karşılığını almanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydederek, “İlköğretim düzeyinde ilk uluslararası olimpiyat başarısını, geçen yıl Bursa’ya biz kazandırmıştık. Bu sene de ikincisini başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Okulumuzun Fen Bilgisi Zümre Başkanı öğretmeni Cafer Sezer rehberliğinde hazırlanan projenin, Gürcistan'da okulumuzu, İnegöl'ümüzü ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edip, dereceyle dönmesi bizleri fazlasıyla sevindirdi” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim