Geçtiğimiz hafta içerisinde kutlanan  “Kutlu Doğum Haftası “ etkinlikleri çerçevesinde, İnegöl İlçe Müftülüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yapılan  “Kompozisyon, Şiir (Naat) ve Hadis Okuma” yarışmalarında İnegöl Salih İbrahim Kırcalı Sağlık Meslek Lisesi (SML) öğrencileri, “Samimiyet” konulu kompozisyon dalında Birincilik ve  İkincilik ile “Kırk Hadis Ezbere Okuma” dalında Üçüncülük olmak üzere toplamda üç öğrencisiyle adından bir kez daha söz ettirdi.

İnegöl Salih İbrahim Kırcalı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi  11. sınıf öğrencilerinden Reyhan Durmaz kompozisyon dalında Birincilik,  9. sınıf öğrencilerinden Funda Tekin aynı dalda İkincilik aldı. “Kırk Hadis okuma” yarışmasında ise, okulun 9. sınıf  öğrencilerinden Selcan  Aras İnegöl  Üçüncüsü oldu. Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, yapılan yarışmada İnegöl’de en çok dereceyi alan okul oldu.

ÜÇ KATEGORİDE ÜÇ ÖĞRENCİMİZ BAŞARI GÖSTERDİ

Yapılan tüm yarışmalara katılarak, Salih İbrahim Kırcalı Sağlık Meslek Lisesini en iyi şekilde  temsil ettiklerini belirten Okul Müdürü Mustafa Yıldırım, “Geçtiğimiz ay ve bu ay içinde altı öğrencimizle iki farklı yarışmada hem ilçede başarılı olduk  hem de ilçemizi Bursa’da temsil ettik. Şu anda üç öğrencimiz de Türkiye finallerinde yarışıyor.  Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde yapılan yarışmalarda aldığımız üç ayrı derece de sevincimizi pekiştirdi. Edebiyat öğretmenimiz A. Metin Kürümoğlu ve Din Kültürü öğretmeni Hüseyin Çınar’ın koordinasyonu sonucunda beş öğrencimizle yarışmaya katıldık. Üç kategoride yapılan yarışmada, üç öğrencimiz başarı gösterdi. Bu konuda öğrencilerimize danışmanlık yapan edebiyat öğretmenimiz A. Metin Kürümoğlu’na ve Din Kültürü Öğretmenimiz Hüseyin Çınar’a sonsuz teşekkür ediyor, başarılı öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.

DERECE ALACAĞIMIZA İNANDIK

Öğrencilerini yarışmaya hazırlayan okulun Edebiyat  öğretmeni A. Metin Kürümoğlu ise, “Bu yarışmanın bizim için anlamı büyük.  Çünkü Hz. Peygamberimizi ve onun yüce ahlakını konu almakta. Bu nedenle yarışmaya ayrı bir önem  atfederek hazırlandık ve derece alacağımıza inandık. Bu inancımız boşa çıkmadı çok şükür. Üç öğrencimi de tebrik ediyorum. Geçtiğimiz ay aldığımız derecelerin yanında bu başarı, öğrencilerimizin motivasyonuna önemli katkıda bulundu. Kendilerini tebrik ediyorum” diye konuştu.

GERÇEKTEN TAKTİRE ŞAYAN

Din Kültürü öğretmeni Hüseyin Çınar’da, “İlçede üç ayrı derece almamız büyük bir onur, öğrencilerimizin uygulama dersleri ve teorik derslerinin arasında, bu tür kültürel faaliyetlere katılmaları gerçekten taktire şayandır. Özellikle manevi anlamı büyük olan bu yarışmada, dereceye giren üç öğrencimize ve bize  desteklerini esirgemeyen başta okul müdürümüz Mustafa Yıldırım’a  ve idarecilerimize, edebiyat zümresine  çok teşekkür eder, öğrencilerimizin  başarılarının devamını  Allah’tan niyaz ederim” şeklinde konuştu.

MANEVİ ANLAMI BÜYÜK OLAN YARIŞMA

Dereceye giren öğrenciler adına konuşan ‘Samimiyet’ konulu Kompozisyon yarışmasının Birincisi Reyhan Durmaz ise,  “Manevi anlamı büyük olan bu yarışmaya,  Din Kültürü ve Edebiyat öğretmenlerimizin teşvikleriyle katıldık. Bu tür yarışmalarda okulumuzun aldığı başarılar bu yarışmalara katılmamızda etkili oluyor, başarı elde etmek bizi derslerimize ve okulumuza karşı olumlu yönde motive ediyor. Bu yarışmada bizi destekleyen Din Kültürü öğretmenimiz Hüseyin Çınar’a ve edebiyat Öğretmenimiz  A. Metin Kürümoğlu’na kendim ve arkadaşlarım adına  teşekkür ediyorum”  diyerek duygularını dile getirdi.

Öte yandan, Kompozisyon dalında yapılan yarışmanın ödüllerinin geçtiğimiz Pazar günü Belediye Kültür Sarayı salonunda düzenlenen  törende verildiği,  Hadis Okuma ve Şiir (Naat) dalında başarılı olan öğrencilerin ödüllerinin ise 24 Nisan 2014 Perşembe günü (Yarın) İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yapılacak programda verileceği öğrenildi.

 

Editör: TE Bilişim