TARİFESİZ EKMEK ZAMMINA ZABITADAN MÜDAHALE.  EKMEK FİYATI 5 TL. 

İnegöl’de bazı fırıncı esnafının Bursa Fırıncılar Odası zammını emsal göstererek uyguladığı gayri resmi ekmek zammına İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden müdahale geldi.

İnegöl Belediyesi’nden yürürlüğe girmeden uygulanmaya başlayan ekmek zammına müdahale geldi. İnegöl’de resmi bir ekmek zammı henüz bulunmadığı, buna karşın bazı fırıncıların Bursa Fırıncılar Odası zammını emsal göstererek fiyatta artışa gittiği ifade edildi. Zabıta ekipleri denetime çıkarak fiyat artışı yapan fırınlara cezai işlem uyguladı.

İNEGÖL’DE EKMEK 5 TL
İnegöl Belediyesi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Şehrimizde Lokantacılar Odası ile Ticaret ve Sanayi Odası’na bağlı fırıncı esnafları bulunmaktadır. Her iki kuruluş üyelerinin de zam talepleri olmasına karşın henüz onaylanmış ve yürürlüğe girmiş zam uygulaması yok. Buna karşın bazı fırıncı esnafının Bursa Fırıncılar Odasının uyguladığı zammı emsal göstererek ekmek fiyatını 7,5 TL’ye yükselttiği ihbarları üzerine, Zabıta Müdürlüğümüz harekete geçti. İlçe genelinde fırınlarda yapılan denetimlerde bazı fırınların gayri resmî  zam yaptığı tespit edilerek cezai işlem uygulandı. Denetimler sonucu ekmek fiyatının 5 TL’ye geri çekilmesi sağlandı. 

Yürürlükte olan tarifeye göre İnegöl’de ekmek 5 TL olarak satılmaya devam etmektedir. Aksi fiyat uygulayan işletmelere yapılan denetimler ile cezai işlem uygulanmaya devam edecektir.”

Editör: Oğuzhan Özbek