Dünya turizminde, 7'

Dünya turizminde, 7'nci ülke sıralamasına yükselerek ciddi bir ivme kazanan Türkiye'de, 36'ncı Turizm Haftası etkinlikleri ülke genelinde kutlanırken, tarihi yapıları, şifalı  Oylat Kaplıcası ve doğal güzellikleri ile özellikle yaz aylarında önemli ölçüde yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan İnegöl'de de törenle kutlandı.
Dün saat 11.00'de Ticaret Meslek Lisesi çok amaçlı salonunda düzenlenen kutlama törenine, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, ilçe yönetim kurulu ve Belediye Meclisi üyeleri, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Milli Eğitim Şube Müdürleri Tahsin Çetinkaya, Mustafa Karaaslan ve Özer Yılmaz, bazı okul müdürleri ile öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu, İstiklal Marşının ardından okulun orkestrası Anadolu'nun yörelerine ait birbirinden güzel türküleri seslendirirken, okulun halk oyunları ekibi roman havası gösterisi ile törene katılanları coşturdu.
Milli Eğitimi Müdürlüğü tarafından, hafta kapsamında İlköğretim ve Ortaöğretim okulları arasında düzenlenen Şiir, Kompozisyon ve Resim yarışmalarında derece alan öğrencilere hediyeleri verildi.
RESİM YARIŞMASININ ŞAMPİYONLARI
İlköğretim Okulları 1, 2 ve 3'ncü sınıflar arası 'Kültür ve Turizm' konulu Resim yarışmasında birinciliği 80. Yıl İlköğretim Okulu Öğrencisi Yusuf Göğebakan, ikinciliği özel Nilüfer Safvet İlköğretim Okulu öğrencisi Gülsüm Tarhan, üçüncülüğü ise Vehbi Koç İlköğretim Okulu öğrencisi Feyza Mut alırken, aynı dalda 4 ve 5'nci sınıflarda ise,  Müşerref-Muzaffer Samda İlköğretim Okulu öğrencisi Seval Murhan birinci, Altıeylül İlköğretim Okulu öğrencisi Çağla Duran ikinci, özel Nilüfer  Safvet İlköğretim Okulu öğrencisi Nazra Yaren Cingil üçüncü oldu.
ŞİİR YARIŞMASININ ŞAMPİYONLARI
İlköğretim Okulları 6, 7 ve 8'nci sınıfları arası 'Kültür ve Turizm' konulu Şiir yarışmasının birincisi Kaşıkçıoğlu İlköğretim Okulu öğrencisi Esra Çetinkaya, ikincisi Müşerref-Muzaffer Samda İlköğretim Okulu öğrencisi Hüseyin Derin, üçüncü özel Nilüfer Safvet İlköğretim Okulu öğrencisi Sedanur Salim olurken, Ortaöğretim Okulları (Liseler) arası 'Kültür ve Turizm' konulu Kompozisyon yarışmasında birinciliği İnegöl Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Tansu Dursun, ikinciliği ise İnegöl Kız Meslek Lisesi öğrencisi Nisa Akman aldı.
Yarışmaların birincilerine birer adet küçük altın, ikincilerine MP4 müzik çalar, üçüncülerine ise Flash Bellek hediye edildi.
Ödül töreninin ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "O kadar güzel bir coğrafya da o kadar güzel bir şehirdeyiz. Ülke olarak özel bir yerdeyiz ama biz de ülkemizin en özel yerlerinden bir tanesiyiz. İnegöl'de yaşamak büyük bir ayrıcalık. Bu ayrıcalığın hem kıymetini bilmek, hem de bu doğrultuda çalışabilmek için sizlerin ve bizlerin üzerine çok büyük görevlerin düştüğünü hatırlatmak istiyorum" dedi.
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, “Turizm, toplumların kalkınması ve tanıtılmasında hakikaten çok önemli bir sektör. Biz de hükümet olarak gerekli ehemmiyeti veriyoruz. Bu yüzden, gelecek nesillere, tanınmış, bilinen, her türlü altyapısı, denizi, tarihi özellikleri ile tüm dünya toplumlarının bildiği bir Türkiye bırakmak istiyoruz. Bunun için çalışıyoruz. İnşallah gelecekte daha güzel bir Türkiye'de yaşacaksınız" şeklinde konuştu.
İNEGÖL AVM'DEN HEDİYE ALIŞVERİŞ ÇEKİ
İnegöl AVM'nin sponsorluğunda düzenlenen çekilişte ise, torbadan isimleri çıkan şanslı  öğrencilere, İnegöl AVM’deki tüm işyerlerinde yararlanabilecekleri  alışveriş hediye çekleri verildi.
YÖRESEL YEMEK İKRAMI
Program, okulun Aile Birliği üyeleri tarafından hazırlanan, Anadolu’nun çeşitli yörelerine ait yemek, tatlı, börek ve çörek ikramları ile son buldu.

 

Editör: TE Bilişim